Gastro

Nikad dosta razgovora o Kavkazu. Sada su predstavili i jelovnik, baš je dobar

Novouređena kultna zagrebačka kavana u samom centru grada nudi i odličan meni iz ruku chefa Darka Vlašića

U Kavkaz se više ne ide samo po kavicu i dašak umjetničke atmosfere već i po maštovito osmišljena jela koja se ondje poslužuju. Uz vinski bar i razne postave izložbi vezanih uz povijest kazališta, gastro ponuda je jedan od novih sadržaja koji će zasigurno privući sve generacije.

Chef Darko Vlašić

„Kao kavana, Kavkaz je oduvijek bio kultno mjesto okupljanja brojnih umjetnika, stoga smo željeli svojim gostima osigurati i ponudu različitih jela. U aktualnoj ponudi svatko može pronaći nešto za sebe, a jela se pripremaju od svježih namirnica po koje svakodnevno odlazimo na obližnji Dolac. Svaki početak je izazov, no mi se veselimo svakom novom danu i novom gostu“ – poručuje chef Darko Vlašić.

EVO ŠTO MOŽETE PROBATI U KAVKAZU

Juha od korjenastog povrća, kompota od dunje i kuhanog kestena (kao dobrog balansa slatko kiseloj dunji) ukrašena s dimljenom crvenom paprikom i uljem od peršina, dok blago pikantan prženi slanutak zamjenjuje suhe okruglice od kruha.

Za glavno jelo odabran je kunić, koji se nakon višesatnog pečenja u temeljcu od korjenastog povrća kombinira s tjesteninom pappardelle, dok se domaća šalša dodaje pri samom kraju i daje specifičan okus ovome jelu. Pikantnu notu dala je domaća slavonska kobasica, koja se prije dodavanja u jelo peče, a zatim mrvi u sitne komade.

Za kraj je pripremljen file lososa, zamišljen kao francuska salata i pečeno meso u ribljoj varijanti. Uz pečeni losos, tu su kuhana cikla, kuhani krumpir, engleski celer, granny smith jabuke, krema od avokada, dehidrirana cikla i ulje od peršina. Iako navedeni sastojci na prvi pogled zvuče nespojivo, odlično se slažu s lososom i osiguravaju nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Kesten kolač sastoji se od brownie čokolade, podloge od najfinije čokolade, kreme od kestena i ruma, te moussekreme od mliječne čokolade i kestena te ručno rađene pločice od belgijske mliječne čokolade. Ovim desertom zaokružena je današnja gastronomska rapsodija.

Na jelovniku se još mogu pronaći:

“Kavkaz“ trokut s ramstekom i kremom od šafrana,

Pečeni file lososa, krema od avokada, kuhani krumpir, engleski celer, granny smith jabuke, cikla, ulje od peršina i kopra,

Jesenska salata s bučom i narom

Patka s mlincima