KULTURA

Nika Turković preporučila nam je jednu knjigu, seriju i album

Otkrijte što je se posljednje dojmilo

U našoj novoj rubrici osobe iz javnog života otkrivaju razne naslove i imena iz pop kulture koji su ih se u posljednje vrijeme jako dojmili. Mladu pjevačicu Niku Turković ugostili smo prvu, a u nastavku smo provjerite što je sve izdvojila

Knjiga koje me u posljednje vrijeme oduševila

Zadnje sam dobila na poklon knjigu Maye Musk ‘Žena s planom’ koju trenutno čitam i već sada mogu reći da bih ju preporučila svima, posebice ženama. Autorica je u 72. godini života, nutricionistica je i supermodel, a ima štošta za ispričati o tome kako je do toga došla. Vrlo iskrena, realna priča o tome kako uspjeh nije serviran na pladnju i kako nikada ne znamo što se događa iza kulisa nečijeg privatnog života, koji na van može izgledati vrlo glamurozno. Sve u svemu, jedno girl power, osnažujuće štivo koje se veselim pročitati do kraja.

Film/serija za koju više ljudi treba znati

U posljednje sam vrijeme zbilja pogledala jako puno toga, ali izdvojila bih novu sezonu serije Atypical (sa svakom novom sezonom preporučujem upravo ovu seriju), u kojoj glavni lik ima autizam, a radnja prati sve njegove dnevne izazove koji vode ka životu o kojem sanja. Tu ima mnogo uspona i padova, serija se fokusira na obiteljske i ljudske probleme njegovog okruženja i koliko takav život utječe na sve ljude u ‘lancu’. Također prati i LGBTQ+ tematiku, pustolovine koje prate odrastanje, a istodobno je humoristična i likovi su baš za zaljubiti se, sve do zadnjeg. Evo, sad mi se opet gleda! (smijeh)

Album/izvođač koji mi se ovih dana vrti na repeat

Definitivno novi album Billie Eilish. Nadmašila je samu sebe i to je baš glazba po mom guštu, bez imalo prilagođavanja trendovima i sa sto posto emocije. Mislim da je i sama dugo radila da bi mogla doći do ovog, tako da još i dodatno cijenim taj dio – rad na sebi i svojoj glazbi kako bi prvo doprla do slušatelja i velike publike, zatim ovaj moment u kojem više ne razmišlja o slušatelju kao najvažnijem, već o sebi i onome što iskreno ima za pokazati i reći. Jedan tako puni krug za tako mladu glazbenicu – baš impresivno i imam veliko strahopoštovanje prema njoj.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba