Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

GLAZBA

Nika Turković ima novi singl i spot nakon 15 godina. Ispričala nam je sve o tome

Mlada pjevačica upravo je predstavila svoj novi singl i već nam je na repeatu

“‘U mraku’ smo zapravo ‘složili’ Ivan Pešut i ja (jedan od naših najboljih gitarista i glazbenih producenata). Ta je pjesma dosta dugo stajala na polici zamišljena kao klavirska balada, a kako sam se stalno vraćala na nju i znala da u njoj ima nešto posebno, odlučila sam joj dati tu šansu kad sam ju odnijela Pešutu. On ju je odmah zamislio točno onako kako sam ja htjela i skupa smo ju totalno transformirali u njen najbolji oblik. Sada je to neka modernija pop elektronika, koje kod nas upravo u tom obliku nema tako mnogo, pa se veselim vidjeti kako će se njen razvoj odviti na našem tržištu”, opisuje Nika Turković svoju novu pjesmu.

Zove se U mraku, a prva je to pjesma koju je Nika predstavila nakon čak 15 godina. Kao djevojčicu smo je gledali na dječjem Eurosongu, a sada je za hrvatsku publiku pripremila nešto sasvim novo. “Na projektu sam radila od početka ove godine, ali mi je jedino trebalo ovako dugo jer sam dobar dio skupljala hrabrost”, kaže. “Inače, kad sam ušla u studio s Pešutom i kad smo dovršili pjesmu, od tad je sve bilo smooth sailing. Imali smo plan koji smo slijedili, super tim koji je disao sa mnom, kao i Aquarius Records koji nam je pružio punu podršku, a ostalo je povijest.”

SPOT OSMIŠLJEN DO NAJMANJEG DETALJA

Uz pjesmu, predstavila je i spot u produkciji studija Sestrice na kojem je radila impresivna ekipa. Tu su redatelj Luka Sepčić, direktor fotografije Filip Tot, montažerka Maida Srabović, producentica Ana Badurina, asistent kamere Pavel Posavec i scenografkinja Viktorija Knezić, dok uz samu Niku u spotu glumi i Luka Kuzmanić.

“S obzirom na to da ja jako volim estetiku i mislim da je ponekad vizualni identitet stavljen u drugi plan, a trebao bi biti jednako važan – odlučila sam se u spot dati jednako kao i u pjesmu”, otkrila nam je Nika. “Zato sam odabrala Sestrice (producentski dvojac Luke Sepčića i Ane Badurine), jer osim što su mi prijatelji, su po mom mišljenju najbolji u tom zanatu na našim područjima. Filip Tot je savršeno baratao kamerom, a Maida Srabović je sve te lude kadrove posložila u najbolju cjelinu na svijetu. Od planiranja, prenošenja svih mojih snova u stvarnost i samog snimanja, svi su sve odradili savršeno i spot je ispao čak bolje nego što sam ga ja zamišljala (a ja uvijek imam baš visoka očekivanja)! Mogu reći da sam stvarno imala dream team na ovom projektu, predvođen Anom Badurinom, kojem moram zahvaliti za to što su me držali za ruku kroz svaki korak.”

View this post on Instagram

#umraku je vani, and there are thanks to be made; za najbolji tim na svijetu, da zajedno vadimo čađu iz nosa dovijeka!✨ @ana_badoo jer me vidis, vodis, postujes, volis i jer si najbolji mamager, producer i friend. Bez tebe nema ovog. Volim te i hvala kaj ne mislis da sam treš. @ivan.pesut jer si svaki moj filing pretvorio u zvuk i jer si nas natjerao da krenemo. Trebalo nam je i zauvijek sam zahvalna. Nitko to ne bi napravio bolje od tebe. @boklukasepcic jer si izmozgao ovo do kraja i napravio nesto najbolje sto sam ikad vidjela (hehe). Jer si vjerovao da mozemo i jer mi nisi dao da ocekujem ista manje ni od sebe ni od nas. I taj KOLOR! @darling_husband i @maidichemokidich jer WOW. Vi ste najbolji evo, fakat najbolji. POGLE kaj ste ucinili!! @zarahrvatin jer osim sto si me napravila najljepsom ikad (bez da si me zabetonirala), si me jedina znala skuziti i posloziti da izvucem ovo iz sebe. Carobnice jedna. Love you. @i.vukusic jer si mi dopustila da budem svoja, ali mi ipak nametnula neke najbolje odluke. Jer si me popravljala uz ‘guuuurl’ i jer odjel s bakinim gacama vise nikad nece biti isti. Jos si nam i dovela @klisab.official a svi znamo da su oni moj dream come true. Klisab, hvala sto ste htjeli biti dio ovog projekta. @luka.kuzmanic jer si odradio stoputa bolji posao nego ja i jer si pristao na skoru smrt gusenjem i paljenjem Lukinim suludim vatricama, da bi ovo ispalo ovako brutalno 🔥 @salon_evelin i @hair_by_alen_bozic jer nitko ne radi kosu kao vi. Nitko. I jer sam ispirala ovaj gel 7 puta 🤟🏼 @senjamafn za fotke iz mojih najludih snova. I mean look at me! Samo fashion ✨ @kiarolinn @zanakrsticevic i @an_zuri za svijetla, 1 i 2, asistenciju, BTS fotke, ruku, pusu, osmijeh, taxi, kavu, ‘you go girl’, ljubav, podrsku u zivotu i u svemu. Vi ste moje najbolje prijateljice na svijetu. Love you. @matijacvek jer si sve. ne znam dal bi se usudila ovo da tebe nije bilo. volimte♥️ @wolt.croatia jer ste nahranili ovu hordu najdivnijih ljudi ikad, a to nije bilo lako. ⚡️⚡️ i @aquarechr jer ste me primili u obitelj, makar sam donijela nesto malo cudnjikavo na stol. Nadam se da ce se isplatiti. Forever grateful, with love, N.

A post shared by N. ☆ (@nikaturkovic) on

LJUBAV PREMA MODI UVIJEK PRISUTNA

Dakako, budući da je velika zaljubljenica u modu i svijet ljepote, Nika je za spot angažirala i ozbiljan glam squad. Stilizirala ju je Ivana Vukušić u komade brenda Klisab, za makeup je bila zaslužna Zara Hrvatin, a za kosu Alen Božić iz studija Evelin.

“Što se tiče modnog izričaja – odabrala sam Klisab jer su mi oni naši najdraži dizajneri, a kako mi je stilistica bila Ivana Vukušić, to je sve skupa ispala kombinacija iz snova”, kaže Nika. “Njihovi komadi su se savršeno uklopili u cijeli mood spota, tako da mislim da je to bio pun pogodak.”

S finalnim proizvodom je i više nego zadovoljna pa kaže da ne može prestati gledati finalnu verziju. “Stvarno sam strašno ponosna, čak imam neke leptiriće kao da sam zaljubljena srednjoškolka, a stvarno se dugo nisam tako osjećala, tako da mislim da je to dobro. S obzirom na to da je od početka jedino pravilo kojim se vodim to da glazba koju radimo mora biti onakva kakvu ju osjećam i upravo to smo i uspjeli, drugo je sve sekundarno.”

NOVE PJESME STIŽU USKORO

I prije izlaska pjesme, Nika ju je pustila nekolicini ljudi oko sebe kao i dečku glazbeniku Matiji Cveku i kaže da su reakcije iznimno pozitivne. “Reakcije okoline kojima sam pustila pjesmu i pokazala spot (vrlo mali broj ljudi zasad) su stvarno jako pozitivne. Mislim da pjesma pogađa neke emocije jer je iskrena i jer će se puno ljudi moći pronaći u njoj, a to mi je bilo jako bitno. Sada me zanima što će reći ostatak ljudi i kakve će biti reakcije slušatelja, no i tome se veselim. Matija mi je bio najveća podrška, čak i onaj potreban push da s ovim uopće krenem; bez njega bi mi sigurno trebalo i duže i bila bih nesigurnija, tako da sam mu beskrajno zahvalna. On je jako zadovoljan s pjesmom, jer kaže da je jako ‘ja’, a to je na kraju dana, najbitnije.”

Dodaje i da ćemo pjesmu uskoro imati prilike čuti i uživo, čim se pruži prva šansa da ju izvede onako kako zaslužuje, a o svemu će nas na vrijeme obavijestiti. “Planiram još dva singla do lipnja sljedeće godine, a nakon toga ćemo vidjeti gdje smo i što se događa”, kaže. “Album je sigurno san koji se nadam ostvariti u skorijoj budućnosti. Definitivno mislim da je ovo samo početak i da sam samo čekala da skupim dovoljno hrabrosti da krenem. A sad kad sam krenula, mislim da ne planiram uskoro stati.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba