SUNDANCE

Netflix platio dokumentarac o kongreskinjama 10 milijuna dolara. Sve zbog Ocasio-Cortez

Netflix je kupio “Knock Down The House” za 10 milijuna dolara što je najveći iznos u povijesti za koji je prodan jedan dokumenatarac s filmskog festivala

“Knock Down The House” prikazan je u siječnju na Sundance Film Festivalu, a donosi priču o mladoj konobarici iz Bronxa (Alexandria Ocasio-Cortez), kćeri kopača ugljena (Paula Jean Swearengin), majci iz Nevade koja je izgubila kći (Amy Vilela) i medicinskoj sestri iz Missourija (Cori Bush). Sve su one prošle godine postale američke kongreskinje, a redateljica Rachel Lears o njima je snimila dokumentarni film koji je premijeru imao na Sundance Film Festivalu gdje se preko video poziva uključila i Alexandria Ocasio-Cortez.

View this post on Instagram

Some parting words from @ocasio2018 during the post-screening Q+A of KNOCK DOWN THE HOUSE. . . . . . #knockdownthehouse #alexandriaocasiocortez #documentary #sundancefilmfestival

A post shared by Hammer To Nail (@hammertonail) on

Netflix je nakon prikazivanja filma na aukciji ponudio 10 milijuna dolara za film što je najveća suma ikad plaćena za dokumentarni film prikazan na festivalu, a mnogi misle da je za to zaslužna upravo Ocasio-Cortez koja je postala toliko popularna da je mediji jednostavno skraćeno zovu AOC, a ljudi na internetu dijele njezinu beauty rutinu kao da se radi o holivudskoj zvijezdi.

Netflix je za film platio dvostruko više nego što su 2017. platili dokumentarac Icarus koji je kasnije osvojio Oscara. Kad će film biti dostupan na tom streaming servisu, za sada nije poznato, a mi već sada od njega očekujemo jako puno.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba