NOVA GODINA

Neki su već ispratili Staru na podnevnom dočeku pa donosimo fotke atmosfere iz Fužina, Samobora i Splita

Nova 2019. godina samo što nije stigla, a neki već slave

Nova godina jedan je od najiščekivanijih povoda za slavlje u čitavoj godini. Ostavljaju se loše stvari iza nas, počinje novi period života za sve i doslovno dobivamo novi start. U svijetu od podne već kreću ogromna slavlja jer je Nova godina nekima već stigla.

Tako su prvi na svijetu koji koračaju u 2019. godinu stanovnici pacifičkog otoka Samoa. Prvi na planetu danas su već slavili i to u naših 12 sati. Nakon njih, u 13 sati u 2019. ušli su Auckland na Novom Zelandu i Sydney u Australiji.

I Hrvatska slavi od podneva

U Hrvatskoj nam Nova godina stiže u ponoć, ali bez obzira na to postoje oni koji su i kod nas već dočekali Novu godinu. Tako se u Fužinama već tradicionalno u podne proslavila Nova godina uz pučko druženje, finu hranu i vatromet. Ovo je već 19.-i podnevni doček i okupilo se preko tisuću ljudi. Nažalost za okoliš, ali sreću okupljenih, mogli su se kupiti i baloni na helij na koje su zapisivane novogodišnje želje, a koji su u podne pušteni u zrak.

Samobor je jedan od gradova koji ima dvostruki doček, i to ne jedan u 21 sat za djecu, a drugi u ponoć. Oni su također slavili danas u podne na glavnom Trgu kralja Tomislava uz kuhano vino i dobru glazbu. Idući doček u ponoć bit će uz svečani valcer i vatromet.

Premda možda ne dočekuju Novu godinu u podne, Splićani su rano krenuli s feštanjem. Od 11 sati krenuo je glazbeni program čija će završnica biti navečer uz Jasmina Stavrosa i Magazin. Usput, na Voćnom trgu održava se i salsa doček Nove godine. Split je ipak s razlogom već osmu godinu za redom vrlo poželjna plesna destinacija zbog trodnevnog Salsa Split Silvester nights festivala.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba