INTERNET

Neki poznati koronavirus nisu shvatili ozbiljno. Pomalo je nevjerojatno što su sve uspjeli izreći

Specifična vremena u kojima smo se našli neke bi, zbog krajnje neprimjerenih komentara, potencijalno mogla stajati karijere

Prije nekoliko smo dana pisale o pojmu kovidiota, koji označava sve one pojedince koji su se, svim upozorenjima usprkos, odlučili ponašati kao da se ništa oko nas nije promijenilo, pa tako izlaze iz kuće i kad ne moraju, druže se s prijateljima i govore kako se ne boje zaraze. Isto tako, kovidiot može biti i onaj tko nepotrebno gomila namirnice ili pak zaštitnu opremu. Kovidioti su, naravno, svuda oko nas, a ovih smo se dana svi mogli uvjeriti da ih ima i među poznatim osobama.

Celebrity kovidiote predvodi glumica Vanessa Hudgens, koja je u videu koji je objavila na društvenim mrežama rekla da joj izolacija do lipnja zvuči kao sranje. “To je virus, jasno mi je i poštujem to. No, u isto vrijeme, čak i ako ga svi dobijemo… Ljudi će umrijeti i to je tužno, ali neizbježno”, pojasnila je i zgrozila svoje pratitelje. Kasnije se ispričala i rekla kako se nije dovoljno informirala o temi o kojoj je govorila, ali šteta je već bila nepopravljiva.

Svojim se opažanjima istaknula i kraljica popa, Madonna, koja je iz kupke poručila da ovaj virus ne mari imate li novaca ili ne, zbog čega ga trebamo shvatiti kao svojevrsni ekvilizator, dok je glumica Gal Gadot okupila svoje holivudske kolege, poput Natalie Portman, Amy Adams i Willa Ferrella da pjevaju kultnu pjesmu Beatlesa, Imagine. Među ostalim stihovima, pjevali su i onaj u kojem se govori da se zamisli svijet bez posjedovanja, na što su korisnici društvenih mreža žurno komentirali da je pomalo ironično kad to pjeva skupina milijunaša.

Isto tako, pitali su se i je li grupno pjevanje doista najbolje čega su se mogli dosjetiti kako bi pomogli svijetu u ovim izazovnim vremenima? Britanski pjevač Sam Smith je, pak, smatrao da je duhovito glumiti živčani slom uslijed dugotrajne karantene koji je prenio putem Instagrama, dok je javnost imala drugačije mišljenje.

Na kraju, tu je i Kim Kardashian West, koja možda ne spada u istu kategoriju s prethodno navedenima jer njezin istup nema direktne veze s koronavirusom, ali je svejedno zaslužila da je se spomene. Naime, mnogi su komentirali da je apsolutno nevjerojatno da je, čak i u ovakvoj, izvanrednoj situaciji, još jednom društvene mreže odlučila iskoristiti kako bi svijetu dokazala da pjevačica Taylor Swift laže oko višegodišnjeg sukoba s njezinim suprugom Kanyeom Westom i spornim spominjanjem u njegovoj pjesmi Famous.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba