Dominique Ansel još jednom je nadmašio sam sebe novom kolekcijom slastica
Povodom 15. godišnjice otvorenja njegove prve slastičarnice u New Yorku, poznati chef Dominique Ansel predstavio je kolekciju slastica inspiriranu tim živopisnim gradom. Ansel je inače najpoznatiji po svom izumu cronuta odnosno hibrida krafne i kroasana, no svakom novom slasticom iznenadi struku i svoje kupce.
Njegova New York Collection tako donosi deserte u obliku najpoznatijih gastro simbola New Yorka. Tu je hot dog koji je zapravo pištoka s kremom od borovnice i ‘senfom’ od marakuje, zatim pita od jabuke u obliku prerezane jabuke, bagel s namazom koji je zapravo pavlova s kremom s cheescake punjenjem, šalica s kavom za van koja je zapravo jestivi tiramisu i još niz deserata u obliku pizze, žira ili pereca sa senfom.
Ansel je doista nadmašio samog sebe, a kolekcija će u njegovoj slastičarnici u Sohu biti dostupna od 4. lipnja. Ako se tada zateknete u New Yorku, očekujte velike redove.