GASTRO

Ne, ovo nisu bagel i šalica, ovo su cheesecake i tiramisu koje možete pojesti

Dominique Ansel još jednom je nadmašio sam sebe novom kolekcijom slastica

Povodom 15. godišnjice otvorenja njegove prve slastičarnice u New Yorku, poznati chef Dominique Ansel predstavio je kolekciju slastica inspiriranu tim živopisnim gradom. Ansel je inače najpoznatiji po svom izumu cronuta odnosno hibrida krafne i kroasana, no svakom novom slasticom iznenadi struku i svoje kupce.

Njegova New York Collection tako donosi deserte u obliku najpoznatijih gastro simbola New Yorka. Tu je hot dog koji je zapravo pištoka s kremom od borovnice i ‘senfom’ od marakuje, zatim pita od jabuke u obliku prerezane jabuke, bagel s namazom koji je zapravo pavlova s kremom s cheescake punjenjem, šalica s kavom za van koja je zapravo jestivi tiramisu i još niz deserata u obliku pizze, žira ili pereca sa senfom.

Ansel je doista nadmašio samog sebe, a kolekcija će u njegovoj slastičarnici u Sohu biti dostupna od 4. lipnja. Ako se tada zateknete u New Yorku, očekujte velike redove.

View this post on Instagram

Here’s the Pretzel from our New York Collection, inspired by those soft warm street cart pretzels, but in this case, it’s made with pretzel bavaroise, gooey soft caramel, and crispy peanut butter feuilletine. ? Starts Thursday, July 4th in Soho. #DominiqueAnselBakery #NewYorkCollection

A post shared by dominiqueansel (@dominiqueansel) on

View this post on Instagram

Next up from our New York Collection: A Bite of the Big Apple, an apple tart made with homemade apple compote, fresh Gala apple, and vanilla bavaroise, set atop vanilla sablé with a hint of sharp cheddar (a nod to a classic apple pie crust). Starts July 4th in Soho. ??? #NewYorkCollection

A post shared by dominiqueansel (@dominiqueansel) on

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube