VIKEND RECEPTI

Nataša s bloga Burbon i borovnice dala nam je najlakše recepte za domaći sladoled. Morate ih probati

FOTO: @burbon_i_borovnice

Trebat će vam tek jedna banana i blender, a na odmet nije ni želja za eksperimentiranjem

Na Instagram profilu Nataše Rajković, koja stoji iza gastro bloga Burbon i borovnice, naišle smo na dva recepta za domaći sladoled koji su u trenu privukli našu pažnju. Kako kaže Nataša, domaći sladoled može biti nevjerojatno jednostavan – u osnovi vam trebaju tek banana i blender, a onda i dodaci po vašoj želji. Ona je predložila čokoladnu varijantu s bademom te onu s jagodom i bosiljkom, a recepte provjerite u nastavku.

Čokoladni sladoled s bademom

Što trebamo?

2 zaleđene banane (nasjeckajte ih na komadiće i zaledite najmanje pet sati prije)
Žlica sirovog kakaa
Žlica maslaca od badema
Malo listića badema za ukrašavanje
Malo javorovog sirupa po želji

Kako pripremamo?

Sve sastojke stavite u high speed blender/multipraktik i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Možete ga jesti odmah, a možete ga staviti i u zamrzivač na nekoliko sati.

Sladoled s jagodom i bosiljkom

Što trebamo?

Zaleđene banane
200 grama zaleđenih jagoda
Nekoliko listova svježeg bosiljka
Malo javorovog sirupa po želji

Kako pripremamo?

Postupak je isti kao i s prethodnim sladoledom. Što vam je blender jači, to će vam ovaj posao biti lakši. Ako vidite da se muči s blendanjem, slobodno dodajte žlicu do dvije mlijeka da mu malo olakšate posao.