Slatkiši uključeni

NASA će sada plaćati ženama da leže u krevetu. 60 dana za plaću od 122 tisuće kuna

Što kažete na to da ležite u krevetu, jedete palačinke i slastice, ne radite ništa dva mjeseca i zaradite 122 tisuće kuna? Ako ste žensko, onda to i možete

NASA i Europska svemirska agencija ESA u Njemačkoj će pokrenuti istraživanje kako bi otkrili na koji način dugi periodi življenja u nultoj gravitaciji utječu na ljudsko tijelo, i to ono žensko. Tako traže volonterke koje bi bile zainteresirane sudjelovati u dvije vrste istraživanja. Jedna u kojoj moraju ležati u krevetu, u laboratoriju, 60 dana, za što mogu zaraditi oko 122 tisuće kuna. A najzanimljivije je to što su izjavili kako će uključene biti i palačinke i slastice.

Znači mjesečna plaća od 60 tisuća kuna za odmor i palačinke? Internet je podivljao zbog ove vijesti.

Poanta istraživanja je testirati kako zaustaviti atrofiranje mišiće u astronauta koji provode dulje vrijeme u svemiru. Ako ramišljate o tome da postanete volonterka, to će zahtijevati da preselite u Njemačku i provedete dva mjeseca u horizontalnom položaju.

Dvije trećine volonterki bit će smještene u stroj koji će rotirati njihova tijela svaki dan kako bi im se vratila krv u ekstremitete, dok će ostatak njih trebati samo doći i leći te tako ostati dva mjeseca. Doduše, morat će paziti kako se kreću u ležećem položaju kako ne bi naškodile istraživanju. Uz to ih čeka i par tjedana orijentacijske terapije i fizioterapije, tako da bi sve skupa moglo potrajati čak i do tri mjeseca.

Nakon svih ovih detalja, možda cijela priča i nje zvuči tako idilično kao na početku. Ili? Ako vas zanima, sve detalje možete pročitati ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba