FILM

Xavier Dolan ima novi film u kojem i glumi. Trailer nas je baš jako razveselio

Novi Dolanov film tematizira ljubav i prijateljstvo, a mi se nadamo da ćemo ga uskoro moći pogledati i u hrvatskim kinodvoranama

Xavier Dolar kanadski je redatelj i glumac kojeg nerijetko nazivaju i filmskim wunderkindom, ali i predstavnikom nezavisne indie scene. Nakon niza redateljskih uspješnica kao što su Ubio sam majku, Tom na farmi, Izmišljene ljubavi, Mama, Samo je kraj svijeta, U svakom slučaju, Laurence, i prošlogodišnjeg The Death and Life of John F. Donovan vratio nam se s filmom za koji je upravo predstavljen i trailer. Zove se Matthias & Maxime, a tematizira prijateljstvo i ljubav.

Kako stoji u kratkom sinopsisu, u pitanju je uradak u kojem se dva dugogodišnja prijatelja odluče poljubiti za potrebe snimanja studentskog filma, nakon čega se cijela stvar, točnije odnos zakomplicira. U filmu se osim samog Dolana, kojem ovo nije prvi put da glumi u svom filmu, pojavljuju i Gabriel D’Almeida Freitas, Pier-Luc Funk, Samuel Gauthier, Antoine Pilon, Adib Alkhalidey, Micheline Bernard, Anne Dorval, Marilyn Castongua te Catherine Brunet. Matthias & Maxime premijeru će ovih dana imati u Montrealu, a onda se nadamo da ćemo ga i mi uloviti na kojem od nadolazećih filmskih festivala koji nam slijede. Dotad nam preostaje trailer koji vam donosimo u nastavku.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba