KUHANJE

Napravile smo najbrži ručak u redakciji do sada, trebalo nam je samo 9 minuta

Kad nemate vremena kuhati ručak, a želite pojesti nešto fino i zdravo, ovo bi mogla biti super ideja

U redakciji smo do sada kuhale puno puta i pripremale smo razna slana i slatka jela. Ponekad su nam u tome pomogli vrsni kuhari i food blogeri. Sve što smo radile ispalo je dosta dobro, ali smo shvatile kako nam za mnogo tih recepata treba puno vremena, kojeg nemamo uvijek.

Brzi i zdravi recept

Pokušale smo napraviti najbrži ručak do sada. Radile smo bolognese tjesteninu. Da, koristile smo gotovi bolognese umak iz Noklice, ali smo vjerovale da će ovaj ipak biti malo drugačiji. Baš u ovim situacijama kad nemate vremena, ili možda niste baš vrsni u kuhinji, ovaj recept će vam dobro doći.

Treba vam:

  • tjestenina ili široki rezanci
  • bolognese umak
  • ulje
  • voda za kuhanje
  • malo soli
  • bosiljak

Priprema je vrlo jednostavna, a nama je sve skupa trebalo samo 9 minuta. Da bude jasnije, većina vremena otišla je na pripremu tjestenine jer se ona trebala kuhati.

Borko Vukosav

Prvo je na redu tjestenina. Ovisno o tome koliko tjestenine ćete kuhati, toliko i vode pripremite. Mi smo za oko 150 grama tjestenine stavile oko litru vode. Pričekajte da zakipi voda pa u nju dodajte malo soli i ulja.

U vodu stavite tjesteninu i pustite da se kuha onoliko dugo koliko je navedeno na vrećici. U našem slučaju to je bilo oko pet minuta jer smo htjele da bude malo al dente.

Borko Vukosav

Kad je tjestenina već pri kraju kuhanja, zagrijte umak. Kod ovog umaka imate dva načina zagrijavanja – u mikrovalnoj pećnici ili u posudi na štednjaku. Imamo sreće pa u redakciji imamo štednjak, ako vi nemate, ova posuda je taman veličine da će stati u svaku mikrovalnu.

Borko Vukosav

Istresite umak u hladni lonac pa stavite da se lagano zagrijava. Kad je već toplo često ga miješajte kako bi se svi sastojci dobro sjedinili. Radi se o umaku koji je bogat ukusnim komadima mesa, a ujedno je hranjiv i zdrav. Grijanje umaka na štednjaku nam je trajalo oko 3 minute.

Kad se dovoljno ugrije i već počne lijepo mirisati, prelijte ga preko skuhane i tople tjestenine. Promiješajte sve i posipajte s malo bosiljka za ukras. I to je to. Imate brzo gotovo jelo koje je zdravo, hranjivo i stvarno ukusno.

Borko Vukosav

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba