GASTRO

Nakratko zaboravite na hummus i probajte ovaj divni namaz od pečenih paprika. Imamo recepte

Muhammara dolazi iz Sirije, a okusom je zbilja raskošna

Jednom kad ste usavršili pripremu hummusa (da, opnu slanutka stvarno treba skidati), vrijeme je da se okušate u pripremi novog, mrvicu izazovnijeg bliskoistočnog namaza. Muhammara potječe iz Sirije, a okusom je zbilja raskošna i, usuđujemo se reći, ipak impresivnija od hummusa. Riječ je o namazu od pečenih paprika, tostiranih oraha i krušnih mrvica, s raznim začinima i drugim dodacima, koji se priprema u blenderu ili, još bolje, multipraktiku. Bez problema možete koristiti i kupovne pečene paprike, a umjesto egzotične melase od nara, koju recept traži, možete koristiti malo meda. Konačno, originalni recept traži i čili aleppo, ali ponovno, možete koristiti i obični. Ovaj je namaz najbolje poslužiti uz topli pita kruh ili prepečenac, a sve tajne pripreme provjerite u detaljnim video receptima koje vam donosimo u nastavku.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube