GLAZBA

Nakon šest godina Beyoncé se vraća s novim albumom naziva Renaissance. Evo što sve znamo

Njegov izlazak očekuje se 29. lipnja, a mi već odbrojavamo dane

Glazbenim svijetom odjeknula je vijest kako se slavna Beyoncé nakon šest godina konačno vraća s novim studijskim albumom. Prema onome što zasad znamo jest da će se zvati Renaissance, da izlazi 29. lipnja, što je zapravo vrlo skoro i da je u pitanju njezin sedmi po redu solo album. Poznato je kako Beyoncé zapravo nema neke posebno duge, uobičajene uvertire kada je riječ o predstavljanju njezinih albuma. Prisjetimo se recimo kako je 2013. godine samo najednom objavila album nazvan po sebi, a 2016. je za album Lemonade objavila promotivnu najavu samo tjedan dana ranije. Ono što je sada napravila, a stoji i na njezinoj službenoj stranici jest tekst “Prvi čin… RENESANSA” što ukazuje na mogućnost da će biti riječ o albumu od nekoliko segmenata.

Prateći rad ove američke glazbene dive, jasno je da nas očekuje glazbeni spektakl, samo je pitanje u kakvom formatu, no mnogi već sada špekuliraju kako je riječ o njezinom velikom solo povratku. No, sve ove godine tzv. pauze Beyoncé nije bila nezaposlena nego je i dalje radila glazbu. Prisjetimo se samo kako je 40-godišnja pjevačica tako surađivala sa suprugom Jay-Z-jem na albumu Everything is Love iz 2018. godine. Godinu kasnije objavila live album na kojem se našla i njezina već legendarna izvedba na Coachelli iz 2018. godine, koja se smatra jednom od najboljih festivalskih izvedbi ikada.

Osim toga, u filmu Kralj lavova našla se njezina pjesma Black Parade koja joj je osigurala Grammyja, a prošle godine njezina stvar Be Alive našla se na soundtracku filma King Richard. Inače, Beyoncé je prošle godine u intervjuu za Harper’s Bazaar dala do znanja kako radi na novom materijalu. Tom prigodom izjavila je da je u ovom cijelom periodu osjetila svojevrsnu renesansu u sebi i da je nakon izolacije posljednje dvije godine spremna pobjeći, putovati, voljeti i ponovno se smijati, a to želi i drugima.

Dodala je kako je mnogo sati provela u studiju te da je nekad potrebno puno vremena kako bi pronašla savršen zvuk, ritam i tonove koje želi u svom novom materijalu. Za kraj je istaknula kako nema te ljubavi, strasti i osjećaja koji se mogu usporediti s onime što osjeća dok snima novi materijal. Sudeći prema svemu što je najavila i izjavila, teško da će nas Beyoncé razočarati. Jedva čekamo tu njezinu renesansu!

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube