DRUŠTVO

Nakon četiri godine gosti Fyre Festivala trebali bi dobiti novac za odštetu

Prošle su već četiri godine od festivala koji su nazvali prevara stoljeća

O Fyre Festivalu brujali su svi kad je bio aktualan, a bome i kasnije kad je na Netflix stigao dokumentarni film. Prisjetimo se, radilo se o festivalu koji se trebao održati na otoku Great Exuma koji je dio Bahama u travnju i svibnju 2017. godine, gdje su trebali nastupiti glazbenici kao što su Blink 182, Migos i brojni drugi, a posjetiteljima je tada obećan transfer privatnim avionima, vile, luksuzni šatori, gurmanski obroci i slično.

Osnivač Billy McFarland planirao je to sve izvesti u periodu od tri mjeseca, što je, dakako, bilo neizvedivo, te je rezultiralo time da uzvanici nisu dobili gotovo ništa što im je obećano. U suštini, ukraden im je novac, a plaćeni nisu ni radnici s Bahama koji su radili na pripremama za festival. Sve to završilo je tako da je organizator Billy McFarland prošle godine u listopadu dobio kaznu zatvora od šest godina i nalog za oduzimanje 26 milijuna dolara.

Čini se da priča ipak ide kraju, a prema navodima magazina Dazed, američki sud je konačno odlučio isplatiti novac za ulaznice svim oštećenima. Radi se o iznosu od 7220 dolara po glavi. McFarland služi zatvorsku kaznu i priznao je krivnju za sve optužbe, a prošle godine je čak iz zatvora snimio i jedan podcast.

“Billy je u zatvoru, kupci ulaznica dobit će novac natrag, a snimljeni su i neki dosta zabavni dokumentarci”, izjavio je Ben Meiselas koji zastupa sve oštećene.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube