RELAX

Najzabavniji izazov ikad: cura i dečko peru suđe. Tko je brži?

U moderno opremljenoj kuhinji Telegram media grupe, gdje većina novinara, urednika, dizajnera, lektora, urednika… ruča svaki dan, nakupi se mnogo suđa. Postavljamo dvodnevni redakcijski izazov: tko će brže oprati suđe, jedan dan pere novinarka, drugi traffic manager

U našoj je redakciji uvijek živo i veselo. Uglavnom, novinari odlaze na teren i vraćaju se, web-dizajneri marljivo rade, lektori rješavaju gramatičke pogreške… I svatko od njih barem u jednom trenutku navrati u kuhinju pripremiti užinu ili ručak, skuhati čaj ili kavu. Pravilo je da svatko za sobom pospremi svoj nered, ali smo u redakciji odlučili na dva dana prekršiti to pravilo.

Zašto? Prvo, htjeli smo vidjeti koliko se nereda i prljavog suđa može stvoriti tijekom jednog radnog dana, a drugo, poželjeli smo doznati tko je brži i temeljitiji u pranju suđa. Cura ili dečko? Novinarka Matea ili traffic manager Davor? Bio je to naš mali izazov… da razbijemo svakodnevicu na poslu. Naravno, sve smo i dokumentirali fotografijama.

Sandro Lendler

Partner svakom natjecatelju bio je Jar Platinum!

Natjecanje mora biti pošteno. Osim što smo se potrudili da gomila suđa oba dana bude približno jednaka, potrudili smo se da i novinarka i naš web-dizajner imaju jednako sredstvo za pranje suđa koje s lakoćom može otkloniti i najtvrdokorniju prljavštinu. Odlučili smo se za Jar Platinum, a evo i zašto.

Tekući deteržent za pranje posuđa Jar Platinum pruža besprijekorne rezultate, čak i u slučaju najtvrdokornije masnoće. Svaka kapljica Jara brzo prodire i slabi naslage na posuđu te tako štedi vrijeme i trud natjecatelja, a iza sebe ostavlja briljantno čisto posuđe. S Platinumom se jednostavno čiste i najveći i najmasniji lonci, a pogotovo one tave s tragovima pečenih jaja što su ih naši redakcijski dečki naslagali u sudoper.

Priprema, pozor, (štoperica je uključena) sad!

Prvi je dan prljanje suđa počelo vrlo žestoko, a izazov pranja bio je na našoj novinarki. Možete misliti koliko su se muški članovi naše redakcije potrudili zaprljati suđa. Svako malo se pripremala kava, čak se kuhala riža i pekla su se jaja. Na kraju radnog dana naša se novinarka našla pred povećom gomilom prljavog suđa, od koje bi baš svakog počela boljeti glava.

No hrabra je novinarka zasukala rukave, uzela spužvicu i bacila se na pranje suđa. Šalice od kave i čaja tako su letjele s jedne na drugu stranu da smo ih jedva uspjeli zabilježiti fotoaparatom. Gomila prljavih tanjura postala je čista u nekoliko minuta, a one tave od jaja – spužvica je u sekundi, natopljena samo jednom kapljicom Jara Platinuma, a vođena brzom rukom naše novinarke, dovela do blistavog sjaja. Ta-daaam – našoj su novinarki trebale 42 minute da riješi gomilu suđa.

Naravno, nepristrani je žiri provjerio učinjen posao i zadovoljno zaključio: suđe blista!

Jedva smo dočekali drugi dan izazova jer je sada na curama bilo prljanje suđa, a na našem traffic manageru pranje. Moramo priznati, novinarka je dan prije visoko postavila letvicu!

Cure su se stvarno potrudile zaprljati gomilu suđa. U pečenju su bile malo maštovitije, pao je jedan šnicl na naglo. No Davor se nije dao zastrašiti. Kad je stao pred gomilu prljavog suđa, samo je otpuhnuo kao da se sprema dignuti u benču 120 kg.

Dohvatio je malenu spužvicu, natopljenu Jarom i bacio se na posao. Navijanje je bilo žestoko, a svi smo čekali onu tavu u kojoj se pekao šnicl (naime, malčice je šnicl zagorio). Opet šalice, tanjuri, čaše… A na kraju je pala zagorena tava, i to začuđujućom brzinom. Vrijeme pranja suđa: 41 minuta 30 sekundi.

Sandro Lendler

Žiri je pomno provjerio posao našeg Davora i zadovoljno utvrdio: savršeno! Rezultat dvoboja bio je: Davor je pobijedio za 30 sekundi. Bravo!

Nakon svega palo nam je na pamet da svaki tjedan dva dana ostavimo prljavo suđe i organiziramo natjecanje. Osim dobre zabave, dva dana u tjednu ne moramo za sobom čistiti svoj nered! Ideja nije loša, zar ne?

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba