NOVO MJESTO

Na Murteru se otvorio fora street food s ribljim specijalitetima. Vlasnik nam je otkrio više o svemu

Fish Delish otvoren je prije nešto manje od mjesec dana, a nudi fora jela od tune, kozica, hobotnice i drugih ribljih specijaliteta

Prije malo manje od mjesec dana u mjestu Murter na Murteru otvoren je Fish Delish. Radi se o jako fora street food baru na otvorenom koji nudi riblje specijalitete. Otvorio ga je Stefano Petrović koji živi i radi u Murteru, a već se niz godina bavi, kaže, upravo ribom i ribljim proizvodima.

“Uz posao koji je vezan poglavito uz hranu, s vremenom sam, promatrajući tržište, razvijao ideju o ribljem street foodu, budući da nečega sličnog nema na našem području i okolici. Posvetio sam se osmišljavanju svih segmenata novog projekta Fish Delisha, a s obzirom na to da živim i radim u Murteru, prvi logičan korak je bio ostvariti ideju upravo u Murteru”, počinje Stefano svoju priču o ovom cool projektu.

RIBLJA JELA KAKVIH NEMA U TRADICIONALNIM RESTORANIMA

“Od imena, loga, dizajna i uređenja, do detaljnog osmišljavanja jela, tijekom cijelog procesa nit vodilja je bila osmisliti cjelovit projekt koji će biti prepoznatljiv, kako imenom i vizualnim identitetom, tako i kreativnim, inovativnim i prije svega ukusnim jelima čija će osnovna namirnica biti riba. Prvenstveno mi je bilo važno osmisliti inovativna jela koja će se sastojati od kvalitetnih namirnica, a koja će biti pristupačna i jednostavna, kako za pripremu, tako i za konzumaciju”, kaže Stefano.

Tuna Delish Steak

U ponudi ima 14 ribljih jela na kakva nećete naići u ribljim restoranima duž obale ili tek na rijetkim mjestima s malo naprednijom ponudom. “Burgere od tune i lososa pripremamo na malo drugačiji način tako da iste ne bi možda ni nazvali burgerima, tople i hladne sendviče od kozica, tune i hobotnice, dvije vrste tjestenine s različitim okusima tjestenina i različitim bazama, salatu od sirove tune i lososa, hladni miks tune, hobotnice, kozica, lososa, burate i maslina na plati te pržene lignje, gavune i kozice u tempuri. Svako jelo je pomno osmišljeno i pripremljeno drugačije od klasičnih ribljih jela. Također, svako jelo ima svoj kreativni naziv, tako da ih ne nazivamo burger, sendvič i slično”, priča Stefano.

Salmon Delish

Black & Yellow Salmon

Shrimp Torpedo

Shrimp Roll

Delish kokteli

Ribu i većinu ostalih namirnica, kaže, nabavljaju od lokalne firme koja se bavi opskrbom restorana namirnicama. U ponudi imaju i nekoliko vrsta vina, piva i koktela, kao i bezalkoholna pića te nekoliko hladnih deserata u čašicama. I ono što je sjajno, cijene se kreću od 40 do 90 kuna.

ATMOSFERIČNO MJESTO ZA DRUŽENJE NA OTVORENOM

Kod Fish Delisha privukao nas je i sam prostor. Šarmantno je to mjesto na otvorenom s prigušenim lampicama koje baš onako zove na druženje s ekipom uz klopu i piće. “Ideju koju sam imao vezano uz dizajn, izgled i uređenje je iznimno kvalitetno realizirao mali industrijski studio pod imenom Obrnuta kreativna agencija iz Zagreba”, kaže Stefano o uređenju.

Sukladno toj neopterećenoj atmosferi i drugačijoj ponudi, već imaju stalne goste koji se rado vraćaju, a kaže i da ih mnogi pitaju je li brend neka strana franšiza koju su doveli u Hrvatsku. “S obzirom na turbulentan početak godine, ovu sezonu smo započeli s razmišljanjem da ćemo otvoriti pa kako bude. No, nakon laganog početka i prvih nekoliko dana kada se nismo htjeli reklamirati dok se ne uhodamo, uslijedili su iznenađujuće dobri rezultati. Naši gosti su kako domaći, tako i strani turisti, ali i lokalno stanovništvo te iz dana u dan primamo iznimno pozitivne komentare i pohvale. Već sada imamo stalne goste koji nam se vraćaju govoreći kako moraju probati sve s menija jer su oduševljeni hranom i cjelokupnom idejom. Nemali je broj upita radi li se ovdje o nekoj stranoj franšizi koja je kupljena i došla u Hrvatsku, a onda slijedi ponovno oduševljenje kada saznaju da je riječ o samostalnoj ideji jedne osobe, koja je tako dobro osmišljena i realizirana.”

Trenutno rade od 18 do 2 ujutro, a Stefano kaže da u sljedećoj fazi planira otvoriti nešto i u zatvorenom prostoru. Do tada ih posjetite na Obali Murterskih Škoja u Murteru.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba