GASTRO

Mr. Moo ima posve novi koncept i nudi isključivo degustacijske menije. Imaju i biftek s čokoladom

Od dimljenih pačjih prsa, preko rižota od cikle i vrganja, pa sve do impresivne slastice u obliku kugle, evo što sve možete kušati

Restoran smješten na adresi Tkalčićeva 84, Mr. Moo, zagrebačkoj je publici do unatrag nekoliko mjeseci bio poznat kao mjesto u koje odlaze kad žele pojesti dobar burger, salatu i slična jela. No, tim restorana poželio je krenuti nekim posve novim putem, smjerom fine dininga, pa su gostima tako ovih dana predstavili novi koncept. Nudit će isključivo degustacijske menije, što ih svrstava u svega nekoliko takvih restorana u Zagrebu i široj okolici, a na čelu kuhinje nalazi se Ivana Antolković, koja je radila u restoranu Agava, ali i stažirala u restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Spomenuti degustacijski meniji dolaze u dvije opcije, ribljoj i mesnoj, a možete još i birati želite li svaki od njih kušati kroz četiri ili šest sljedova. Osim toga, dostupno je i sljubljivanje s vinima za koje je zaslužan iskusni sommelier Predrag Čavić.

Pozdrav iz kuhinje/Cherry rajčica

Pozdrav iz kuhinje identičan je neovisno o tome za koji si meni odlučite; cherry rajčica, odnosno mozzarella di bufala omotana želeom od cherry rajčice i infuzirana gelom od bosiljka, servirana na sitnom granju izgleda, moramo priznati, prilično efektno. A onda se priča kreće razdvajati; odaberete li mesni meni, dobit ćete domaća pačja prsa dimljena na drvetu jabuke s gelom od aloa vere i pjenicom od naranče, dok u ribljem stiže jadranski škamp sa žutom dinjom i svježom mentom. Oba su jela ponovno bila vrlo lijepo prezentirana i servirana, po čemu se, shvatit ćemo do kraja ručka, chefica ovog restorana definitivno ističe.

Patka i aloe vera

Jadranski škamp, žuta dinja i svježa menta

Sljedeće jelo na redu bile su juhe, obje vrlo dobre; na mesnom meniju nudi se ona muškatne bundeve i kruške, a na ribljem od mrkve, kukuruza i klementine. Idući slijed je na oba menija rezerviran za rižoto. Na mesnom je meniju on bio od vrganja, cikle i pancete, a na ribljem od muškatne bundeve, kivija i jadranskih kozica. Puni okusa, zanimljivi, lijepo servirani – i jedan i drugi spadaju, po našem skromnom mišljenju, u najbolje trenutke našeg posjeta.

Juha od muškatne bundeve i kruške

Juha od mrkve, kukuruza i klementine

Ni glavna nas jela nisu razočarala; biftek s domaće farme bio je savršeno pečen, a dodatak kestena, čokolade i šipka odmaknuo ga je od klasike. Na ribljem se meniju našao filet divlje jadranske orade s kremom od poriluka, gelom mandarine i kruške i vizualno krajnje dojmljivom pjenicom od organskog cvijeta plavog graška. Između ova dva jela, blagu smo prednost ipak dali onom s mesnog dijela menija.

Rižoto od vrganja, cikle i pancete

Rižoto od muškatne bundeve je, kivija i jadranskih kozica

Biftek, kesten, čokolada i šipak

Divlja jadranska orada, kruška, poriluk

Slijed po slijed, stigli smo i do deserta. Za preddesert smo dobili po gelato, u mesnom onaj od šljive, cimeta, klinčića i naranče, a u ribljem od limunske trave i javorovog sirupa, oba ukusna i pogođene teksture. Poslužili su kao odlična uvertira neočekivano impresivnom desertu, cheesecake kugli s gelom od manga, pistacijama, bijelom čokoladom, pjenicom od šipka, kremom od krem sira, korom od keksa i glukoznim staklom koje smo, priznajemo, razbili s dječjim entuzijazmom. Ovaj desert izgleda poput pravog malog umjetničkog djela, a nije nas zaostajao ni okusom. Svaki od navedenih degustacijskih menija košta 430 kuna, a sljubljivanje s vinima 280 kuna.

Gelato od šljiva, cimeta i klinčića

Gelato od limunske trave i javorovog sirupa

Cheesecake kugla

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube