Dizajn

Možete li se zamisliti na ovakvoj plaži? Evo kako je dizajner Umberto Menasci vidi pod korona mjerama

Evo kako je jedan dizajner odlučio očuvati tradiciju odlaska i boravka na plaži, a koju je pritom prilagodio tzv. new normal situaciji

Mnoge svjetske zemlje pogođene su pandemijom koronavirusa čije će se katastrofalne posljedice osjećati još neko dulje vrijeme. Mnoge koje pak žive od turizma trenutno su okupirane time na koji način spasiti barem djelić predstojeće turističke sezone.

U cijelu priču umiješao se i talijanski dizajner Umberto Menasci koji je ponudio jedno neobično rješenje vezano uz odlazak i boravak na plažama. S obzirom na iznimno važne korona mjere, kao što je držanje socijalne distance, ovaj dizajner iz Rima osmislio je koncept plaže naziva Safe Beach s premisom da je i manji broj ljudi na plaži ipak bolji scenarij nego niti jedna osoba na plaži.

U sklopu Safe Beach koncepta dizajner tako predlaže razdjeljenja mjesta za izležavanje i opuštanje, i to u transparentnim kubusima poluotvorenog tipa kako bi se mogla regulirati ventilacija.

Naziva ih sobe na otvorenom, koje nalikuju svojevrsnom resortu na plaži, a predlaže da one budu izrađene od pleksiglasa te da svaki od kubusa ima dvije ležaljke i jedan veliki suncobran.

Između svih kubusa osigurana je distanca, kako bi svi korisnici mogli neometano i sigurno uživati na plaži, a u sklopu kompleksa predviđen je i zajednički upravljački prostor iz kojeg se putem aplikacije može naručiti piće ili kakav zalogaj u kubus.

Narudžba naravno, otkriva nam dizajner, stiže beskontaktno jer svaka kućica ima klizni stolić na relaciji unutrašnji/vanjski dio kubusa. Za kraj, Menasci poručuje kako je ovim projektom zapravo pokušao očuvati tradiciju odlaska na plažu koju je prilagodio novonastaloj new normal situaciji.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba