Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

VIKEND RECEPTI

Možda je napokon vrijeme da napravite svoju prvu pincu. Bruna Vučak dala nam je fenomenalni recept

Ovog biste se Uskrsa mogli okušati u pripremi tradicionalnog jela koje svi vole

Većina ljudi već ima neki svoj provjereni popis jela koje radi povodom Uskrsa, a pinca se, vjerujemo, nalazi na svakom od njih. No, to često znači i da se oslanjamo da na to da će ta jela napraviti mama ili baka. Pa zašto danas napokon ne biste probali sami napraviti pincu? Odličan recept pronašle smo na Instagram profilu YumYum Paradise, Brune Vučak. Riječ je o pinci koja je toliko dobra da Bruna kaže da ju je čak i baka tražila recept. Otkrijte ga u nastavku.

SIRNICA VULGARIS

ŠTO TREBAMO?

550 g manitoba brašna (može i obično glatko ili pirovo bijelo)
1 vrećica suhog kvasca
2 vanilin šećera
80 do 100g šećera
1 do 2 prstohvata soli
200 ml mlijeka
50 ml ulja
1 jaje
3 žumanjka
50 g otopljenog maslaca
korica 1 limuna
korica 1 naranče
sok ½ naranče
1 žlica ruma
1 čep arome vanilije
žumanjak za premazivanje i šećer u kocki

KAKO PRIPREMAMO?

Pomiješati sve suhe sastojke (brašno, kvasac, šećere, sol). Dodavati ostale sastojke (jaje, žumanjke, koricu limuna i naranče, sok naranče, ulje, rum, vaniliju, maslac otopiti u mikrovalnoj pa u njega dodati mlijeko da se i ono ugrije prije dodavanja u tijesto). Miksati s nastavkom za tijesta 10 do 12 minuta. Tijesto prebaciti na pobrašnjenu podlogu (ne previše, čisto da se ne lijepi) i oblikovati ga rukama da bude glatko pa ga vratiti u lagano nauljenu posudu te ga staviti da se diže u pećnici na 50 stupnjeva otprilike sat vremena, mora se udvostručiti (može se dizati i van pećnice, na toplom, ali tada će mu trebati otprilike tri sata).

Dignuto tijesto premijesite i podijelite na dva jednaka dijela (možete ih staviti i na vagu). Oba dijela oblikovati u lijepe glatke kugle (tijesto treba podvlačiti prema unutra kako bi se stvorio glatki vanjski dio i čvrsta kugla, pritom ne dodavati previše brašna). Protvan za pečenje obložiti papirom za pečenje pa na njega staviti kugle te ih prekriti krpom i vratiti u pećnicu na 50 stupnjeva da se dižu još otprilike 35 minuta. Kada ih izvadite, pojačajte pećnicu na 180 stupnjeva.

Sirnice zarezati nožem u križ, premazati ih razmućenim jajem i posuti sitnim šećerom u kocki. Staviti ih u zagrijanu pećnicu, čim porumene (za otprilike pet minuta) prekriti ih papirom za pečenje da ne pocrne (može vam se činiti da nisu još dovoljno rumene, ali bez brige, uhvatit će još boje i ispod papira do kraja pečenja). Peći ih 30 do 35 minuta, napraviti test čačkalicom (mora izaći suha kada ju zabodete). Pečene sirnice pustiti da se skroz ohlade prije rezanja.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba