VIKEND RECEPT

Možda je konačno stiglo vrijeme da pripremite domaću pitu od bundeve. Recept nije kompliciran

FOTO: @cellulite_factory

Za savršeni recept za pitu od bundeve zaslužna je Kristina Štriga (@cellulite_factory)

Sezona bundeve u punom je jeku, pa osim klasične juhe ili rižota, razmislite o tome da se ove jeseni napokon okušate i u pripremi domaće pite od bundeva. Da, prhko tijesto traži malo strpljenja, ali uz dovoljno dobar recept, uspjet će vam svaki put. A upravo smo jedan takav pronašli na Instagram profilu @cellulite_factory iza kojeg se krije Kristina Štriga. Što će vam sve trebati za ovu slasnu pitu, provjerite u nastavku.

PITA OD BUNDEVE

pita od bundeve recept
@cellulite_factory

Pita od bundeve – recept:

– Prhko tijesto za pitu od bundeve:

150 g maslaca, sobne temperature
50 g šećera
Prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
1 jaje
250 g brašna

– Nadjev za pitu od bundeve:

450 g pirea od bundeve
3 jaja
1,5 žličica pumpkin pie začina
100 g šećera
180 ml mlijeka

pita od bundeve sastojci
@cellulite_factory

Pita od bundeve – priprema?

1. Miksajte maslac, šećer i sol na srednjoj jačini oko 5 minuta. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije i miksajte 2 minute. Na kraju dodajte brašno te kratko izmiksajte. Oblikujte tijesto u disk, umotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.

2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ohlađeno tijesto razvaljajte u krug promjera 30 cm (ako koristite kalup promjera 24 cm). Pomoću valjka prebacite tijesto u kalup te odrežite višak tijesta.

3. Rubove tijesta pritisnite uz stijenke kalupa. Za nadjev pjenjačom sjedinite pire od bundeve, jaja, šećer, mlijeko i začine. Izlijte preko tijesta i pecite 40 minuta. Pečenu pitu stavite na rešetku i ostavite da se hladi sat vremena. Servirajte pitu uz šlag, sladoled od vanilije ili karamel umak.