Možda je konačno stiglo vrijeme da pripremite domaću pitu od bundeve. Recept nije kompliciran
Za savršeni recept za pitu od bundeve zaslužna je Kristina Štriga (@cellulite_factory)
Sezona bundeve u punom je jeku, pa osim klasične juhe ili rižota, razmislite o tome da se ove jeseni napokon okušate i u pripremi domaće pite od bundeva. Da, prhko tijesto traži malo strpljenja, ali uz dovoljno dobar recept, uspjet će vam svaki put. A upravo smo jedan takav pronašli na Instagram profilu @cellulite_factory iza kojeg se krije Kristina Štriga. Što će vam sve trebati za ovu slasnu pitu, provjerite u nastavku.
PITA OD BUNDEVE
Pita od bundeve – recept:
– Prhko tijesto za pitu od bundeve:
150 g maslaca, sobne temperature
50 g šećera
Prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
1 jaje
250 g brašna
– Nadjev za pitu od bundeve:
450 g pirea od bundeve
3 jaja
1,5 žličica pumpkin pie začina
100 g šećera
180 ml mlijeka
Pita od bundeve – priprema?
1. Miksajte maslac, šećer i sol na srednjoj jačini oko 5 minuta. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije i miksajte 2 minute. Na kraju dodajte brašno te kratko izmiksajte. Oblikujte tijesto u disk, umotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ohlađeno tijesto razvaljajte u krug promjera 30 cm (ako koristite kalup promjera 24 cm). Pomoću valjka prebacite tijesto u kalup te odrežite višak tijesta.
3. Rubove tijesta pritisnite uz stijenke kalupa. Za nadjev pjenjačom sjedinite pire od bundeve, jaja, šećer, mlijeko i začine. Izlijte preko tijesta i pecite 40 minuta. Pečenu pitu stavite na rešetku i ostavite da se hladi sat vremena. Servirajte pitu uz šlag, sladoled od vanilije ili karamel umak.