Vijest

Možda ipak nema mjesta drami. Kraljica je izjavila da podupire odluku Harryja i Meghan

Afera s britanskih kraljevskih dvora o kojoj priča cijeli svijet možda ipak prođe mirnije nego što se očekivalo

Za slučaj da u posljednjih tjedan dana niste koristili internet ili gledali vijesti, jedan od najpoznatijih parova svijeta, princ Harry i vojvotkinja od Sussexa, odlučili su se povući sa svojih službenih dužnosti povezanih s kraljevskom obitelji, na neko vrijeme preseliti u Kanadu te postati financijski neovisni. Vijest je, očekivano, odjeknula svim svjetskim medijima, a situaciju je dodatno zakomplicirala prva službena izjava iz Buckinghamske palače, u kojoj se ističe kako je riječ o vrlo kompliciranoj situaciji o kojoj će tek trebati detaljno razgovarati.

Nove su uloge odobrene

DANIEL LEAL-OLIVAS/Getty Images

I dok su britanski tabloidi bili puni napisa o tome kako su Harry i Meghan prezreni od svih članova njegove obitelji, kako je kraljica bijesna i kako bi sve skupa čak moglo dovesti do kraha monarhije, Buckinghamska se palača ponovno oglasila, ovaj put u posve drugačijem tonu.

“Moja je obitelj danas imala vrlo konstruktivnu raspravu o budućnosti mog unuka i njegove obitelji. Moja obitelj i ja u potpunosti podupiremo želju Harryja i Meghan da se ostvare kao mlada obitelj. Iako bismo voljeli da su ostali u svojim originalnim ulogama, poštujemo i razumijemo njihovu odluku da žive slobodniji život kao obitelj, u isto vrijeme ostajući vrijednim dijelom naše obitelji”, priopćila je Kraljica.

Dodala je i kako se mladi par ne želi oslanjati na financiranje iz javnih sredstava u svom novom životu, kao i to da je postignut sporazum u vezi njihovog života na dvije adrese, onoj u Engleskoj i onoj u Kanadi. Za kraj, ponovila je kako je riječ o vrlo kompleksnim pitanjima vezanim uz njezinu obitelj, ali i da je zatražila da se do svih konačnih odluka dođe u idućih nekoliko dana.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba