KULTURA

Mirjana Mikulec preporučila nam je jednu knjigu, seriju i izvođačicu

Otkrijte što je se posljednje dojmilo

U našoj rubrici osobe iz javnog života otkrivaju razne naslove i imena iz pop kulture koji su ih se u posljednje vrijeme jako dojmili. Ovaj put ugostili smo dizajnericu interijera, a u nastavku smo provjerite što je sve izdvojila

Knjiga koje me u posljednje vrijeme oduševila

Možda nije najnoviji naslov, ali posljednja knjiga koju sam pročitala je biografija Stevea Jobsa. Čitala sam je pomalo, tako da se rastegnulo, međutim, baš me se dojmila. Inače sam ljubiteljica biografija i autobiografija o zanimljivim ličnostima današnjice, poslovnim genijalcima, važnim ženama. Volim dobiti malo dublji uvid u način kako su razmišljali, radili, stvarali i, napokon, živjeli. Još jedna koju nisam pročitala, ali mi je na listi naslova koje planiram pročitati je Zelena svjetla, memoari Matthewa McConaugheyja za koju sam čula s više strana da je izvrsna.

Film ili serija za koju više ljudi treba znati

Jako volim gledati Obiteljski posao: Luksuzne nekretnine. To je reality serija na francuskom koji trenutno intenzivno učim pa mi dobro dođe i za vježbanje znanja. Radi se o uspješnoj obitelji koja se bavi prodajom luksuznih nekretnina po Francuskoj. Isto tako, dosta mi je zanimljiva iz perspektive posla, tako da spajam ugodno s korisnim. Osim toga, upravo sam u jednom dahu pogledala Partner Track, seriju koju bih preporučila svim ljubiteljima Emily in Paris, s tim da je ipak malo dublja.

Fokusirana je na mladu ženu koja se bori za svoju poziciju u uglavnom muškom društvu, outfiti su impresivni, ima elemenata koji su me podsjetili i na kultni Seks i grad. Vrlo je pitka i baš sam uživala jer nudi odličan bijeg od stvarnosti. S filmovima malo kasnim, zadnje što se sjećam da sam pogledala je Emma iz 2020. godine. Obožavam opus Jane Austen pa sam ovaj morala pogledati, a sviđa mi se što je ipak malo drugačija od klasičnih ekranizacija tog tipa. Vrlo je duhovit i osvježavajuć, a istovremeno vrlo šarmantan film.

Izvođač koji mi se ovih dana vrti na repeat

U posljednje vrijeme sam sva u francuskim pjesmama, a trenutno mi je najdraža izvođačica Zaz. Volim taj optimističan, a opet smiren i ugodan zvuk, zarazne melodije koje kad čujem jednom, pjevušim još dva dana. I naravno, zamišljam da sam u predivnom Parizu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube