Arhitektura

Minimalizam je i dalje jedan od glavnih trendova u uređenju interijera. Ovaj efektni stan to i dokazuje

Najnoviji projekt španjolskog studia Fran Silvestre Arquitectos plijeni svačiju pažnju

Spadate li u poklonike radikalno minimalističke estetike u dizajnu i arhitekturi, ovaj bi projekt mogao biti baš po vašoj mjeri. I dok se mediji prije samo još nekoliko godina nisu mogli načuditi gotovo asketskom uređenju vile Kanyea Westa i Kim Kardashian West, danas je takav stil iznimno popularan. Upravo je takve estetike projekt preuređenja jednog penthousea u španjolskoj pokrajini Alicante, odnosno na obali Costa Blanca.

Studio koji ovaj projekt potpisuje, Fran Silvestre Arquitectos, oduvijek je poznat po luksuznim kućama i stanovima u kojima bijela boja dominira i u interijeru i u eksterijeru, u kojima je količina namještaja svedena na minimum i u kojem detalji poput umjetnina uglavnom ne postoje. Ático en Costa Blanca ponovno donosi takvu priču; stan odiše luksuzom (poseban je bonus prekrasni pogled na Mediteransko more), ali minimalizam i dalje vodi glavnu riječ.

Na donjoj se etaži nalazi kuhinja futurističke estetike, skupa s prostranim dnevnim boravkom, dok se na onoj gornjoj nalaze spavaće sobe. Uz spavaće sobe dolazi i pripadajuća kupaonica, koja je, prema klijentovoj želji napravljena u netipičnoj crnoj varijanti, a zahvaljujući velikoj staklenoj stijeni, onaj spomenuti pogled na more možete, osim s terase, imati i iz tuša. Ne zvuči loše, zar ne?

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba