DOGAĐANJA

Međunarodni festival gastronomije u Splitu spojio ukusne zalogaje i luksuzne parfeme

Sedmo izdanje međunarodnog festivala gastronomije Taste the Mediterranean (Okusi Mediteran) bilo je baš posebno. Evo zašto

Ukusni zalogaji, luksuzni mirisi, predivan ambijent i dobro društvo samo su neke od stvari koje su bile isprepletene na sedmom izdanju međunarodnog festivala gastronomije u Splitu, koje je održano početkom listopada. Na njemu je kuhalo preko 30 međunarodno priznatih i nagrađenih chefova, a vrhunac festival bila je večera održana u splitskom restoranu Zora Bila na kojoj je kuhalo čak sedam žena chefova.

S vlasnicom restorana Sandrom Tahirović večeru je spremalo još šest žena i tu se je do izražaja totalno došao women power u znak podrške svim ženama u gastronomiji. Svi gostujući chefovi su na poklon dobili mirise s potpisom Ormonde Jayne, a vlasnica parfumerije Lana u Splitu – Tina Petričević bila je oko toga jako uzbuđena. Osim što su mirisi prekrasan poklon, vlasnica ove londonske niche kuće je također zaljubljenica u kuhanje, a tom prigodom se i javila video pozivom.

 

Među uzvanicima je bila i Vesna Miletić, vlasnica zagrebačkog restorana Tač. Vesna je veliki fan nišnih mirisa i otkad je Ormonde Jayne prisutan na hrvatskom tržištu (vrlo selektivna distribucija, svega 75 prodajnih mjesta u Europi za sada) jako se vezala za tu kuću jer je oduševljena originalnošću i kvalitetom tih sofisticiranih kreacija vlasnice branda Linde Pilkington koja je u veljači, neposredno prije lockdowna i posjetila Split i Zagreb.

Vesna Miletić i Tina Petričević u parfumeriji Lana u Splitu

Ženski chefovi su dobili Ta’if koji miriši na datulje i šafran, a muški Isfarkand koji miriši na crveni papar i citrus – oba mirisa s gastro poveznicom zbog svojih sastojaka. Zanimljivo je i to da Linda Piklington ima i svoju Gourmand Jayne kategoriju na web stranici parfemske kuće, u kojem daje svoje recepte iz dijelova svijeta koje posjeti i kuha. Ovo je bila jedna divno druženje i za nepce i za nos.

Isfarkand 50ml

Ta'if 50ml

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba