VIJEST

Mattel je osmislio Uno karte s Brailleovim pismom da bi ih mogle igrati i slijepe osobe

Mattel je na tržište stavio Uno karte s Brailleovim pismom

Nakon što smo pisale da je jedan od najpopularnijih proizvođača igračaka, Mattel, osmislio rodno neutralne lutke za djecu, imaju još jedan projekt koji želimo pohvaliti. U prodaju su stavili Uno karte s Brailleovim pismom da bi ih mogle igrati i slijepe osobe. Uno kartaška igra jedna je od najdražih kartaških igara koja se igra već generacijama zbog vrlo jednostavnih pravila koje svi mogu pohvatati.

Uno Braille verzija karata prodaje se po cijeni od 68 kuna (9,99 dolara) što je gotovo ista cijena kao i za obične Uno karte. Svaka kartica u špilu s obje strane ima Brailleovim pismom napisanu boju, broj ili uputu kao što je preskakanje reda ili zamjena redoslijeda. Slijepe osobe koje žele igrati Uno također mogu posjetiti njihovu službenu stranicu na kojoj se nalaze upute za igru na Brailleovom pismu i u zvukovnom obliku. Nije poznato mogu li se te karte kupiti u Hrvatskoj, ali se mogu naručiti preko njihove službene stranice.

Osim ove verzije, od 2017. godine u prodaji postoje i Uno karte za osobe koje su slijepe za boje. Ove karte osmišljene su u suradnji s Nacionalnom federacijom slijepih SAD-a. U objavi za medije izjavili su kako je ovim kartama Uno postao mnogo pristupačniji te pomaže promociji Brailleovog pisma stavljajući ga na mjesta na kojima ga možda ne bi očekivali, kao što je dječja igra.

Podsjećamo kako je i Lego ove godine u prodaju stavio popularne kockice s Brailleovim pismom te zvukovne instrukcije za djecu s oštećenjem vida.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba