GASTRO

Market nudi četiri slijeda ručka ili večere za 99 kuna. Isprobali smo sva jela, a rižoto od graška je vrh

Posjetili smo Market u Gundulićevoj i provjerili sva nova jela u ponudi

Priča Marketa, smještenog u strogom centru grada, u Gundulićevoj 13, počela je na kućicama zagrebačkog Adventa, kad su predstavili tzv. street verziju sarme, a onda i drugih tradicionalnih jela koja su u kratkom roku osvojila posjetitelje. Kućica je krajem prošle godine prerasla u restoran, koji je također, zbog uvijek dobre atmosfere, pažljivo osmišljene ponude i pristupačnih cijena, također brzo našao put do svoje publike. Ovih je dana ondje posebno uzbudljivo; sprema se hrpa noviteta, a nama je pažnju najviše privukla opcija subotnjeg degustacijskog menija, u kojem se za samo 99 kuna, nude četiri zanimljiva jela. Naravno, išli smo ih odmah isprobati.

Rižoto od graška kao apsolutni favorit

Sandro Lendler

U trenutačno dostupnoj inačici, koja je osmišljena u skladu s ljetnim menijem, možete kušati sljedeće; naš apsolutni favorit, rižoto s kremom od graška, kozjim sirom, reduciranim acetom balsamicom i crumbleom od špeka, koji bismo bilo kad ponovno rado naručili kao samostalno glavno jelo, tzv. Nepunjene paprike, odnosno ćufte od junetine, pire krumpir, krema od crvene paprike i list peršina u tempuri, a onda i juneći ragu s domaćim njokima, sirom i ciklom koji nas je također ugodno iznenadio twistom u tradicionalnim okusima. Kao konačni, četvrti slijed, dolazi desert, Ljetni Gundulić, domaći sladoled od mente, crumble s limunom, krema od bijele čokolade i sezonsko voće marinirano u acetu balsamicu, koji je došao kao dobrodošlo osvježenje nakon tri izdašna tanjura.

Rižoto
Sandro Lendler

Porcije jela u degustacijskom meniju su, napominjemo, manje od pojedinačnih jela, i velike su otprilike kao pola regularne porcije. Spomenut ćemo i da su potrebne barem dvije osobe da bi se naručio ovaj meni, a dostupan je svake subote od 12 do 21 sat. Kako doznajemo, krajem mjeseca se uvodi novi, jesenski meni restorana, pa će ga pratiti promjena i u degustacijskom meniju, a neke od dominantnih namirnica bit će gljive, buća i divljač. A osim subotom, Market je posebno zanimljivo posjetiti i petkom, kad se ondje već tradicionalno održava Re-Reopening party, koji je nastao povodom proslave ponovnog otvaranja ugostiteljskih objekata nakon zabrane rada uslijed pandemije koronavirusa.

Petak je dan za slavlje i Gin Tonic 2Go

Nepunjene paprike
Sandro Lendler

S obzirom na odličnu posjećenost, ponovno se otvaranje slavi iz petka u petak, a od 20 sati pa do jedan sat poslije ponoći dva infuzirana Gin Tonica možete dobiti za cijenu jednog. Pitate li nas, ponuda je i više nego korektna. Štoviše, nedavno su uveli i staklenke s poklopcem koje vaš Gin Tonic pretvaraju u 2Go opciju. U iščekivanju jesenskog menija, sadržaja svakako i sada nimalo ne nedostaje.

Juneći ragu s njokama
Sandro Lendler
Ljetni Gundulić
Sandro Lendler

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba