KULTURA

Marija Kulušić preporučila nam je jednu knjigu, film i album

Otkrijte što je se posljednje dojmilo

U našoj novoj rubrici osobe iz javnog života otkrivaju razne naslove i imena iz pop kulture koji su ih se u posljednje vrijeme jako dojmili. U najnovijem izdanju ugostili smo modnu dizajnericu Mariju Kulušić, a u nastavku smo provjerite što je sve izdvojila

Knjiga koje me u posljednje vrijeme oduševila

Knjiga koju sam posljednju pročitala dok sam prije mjesec dana ljetovala na Korčuli je ona Bronje Žakelj: Bijelo se pere na devedeset, koja prati odrastanje autorice kroz sedamdesete i osamdesete godine. Štivo je nostalgično sa živopisnim opisima do dijela u kojem se odvijaju događaji koji stvaraju razne traume spisateljici i njezinoj bližoj obitelji, od kojih su mi zasuzile oči. Vrlo je čitka knjiga i bila mi je idealno štivo na godišnjem odmoru.

Film za koji više ljudi treba znati

Velika ljepota, film koji obožavam prvenstveno radi radnje koje se odvija u Rimu te načina na koji je prikazan grad. Sama tematika koja kao da je puna dokolice zapravo skriva iznimno mnogo poruka koje sami trebate iščitati.

Album/izvođač koji mi se ovih dana vrti na repeat

Pjesma koje mi je u posljednje vrijeme na repeatu, a otkrila sam je slučajno na Spotifyu je Deadly Valentine od Charlotte Gainsbourg.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube