Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

RECEPT

Marie Wasler poznatija kao Pink Foodie s nama je podijelila recept za burek s tofuom

Marie Wasler, kreatorica Instagram profila Pink Foodie s nama je podijelila recept za burek s tofuom

Iza Instagram profila Pink Foodie krije se Marie Wasler, mlada Austrijanka koja se prije šest godina preselila u Zagreb. Radi kao specijalistica za društvene mreže, a u slobodno vrijeme priprema hranu, kuha i uživa u njoj. Njen profil bogat je zanimljivim receptima, a i fotografijama njenih mačaka.

Ime profila govori kako je zaljubljenica u ružičastu boju, a priznaje da je tu boju voljela od malena. Ima i YouTube kanal s kojim se u budućnosti namjerava malo više baviti. Mnogi njeni recepti su veganski, a takav je i ovaj koji je odlučila podijeliti s nama.

Burek s tofuom

View this post on Instagram

Did someone say vegan burek? Yes yes yes, some of you might now say “if it’s not with meat, it’s not burek” but yeah, I’m living on the edge and calling it TOFU BUREK 😬 very easy to make, delicious, full of proteins and the perfect #comfortfood 🙏🏻 What you will need: 👉🏻 phyllo dough 👉🏻 fatty vegan yogurt + spices of choice (I used Soyade greek style yogurt with salt and onion powder) 👉🏻 tofu of choice, minced 👉🏻 oil 1. Grease your baking tray. Place two sheets of phyllo dough. First add yogurt, then tofu. 2. Place one sheet of phyllo dough. The again, add yogurt and tofu. 3. Same as 2. step. Fold the dough towards the center and repeat all steps 🙌🏻 4. Poke the last layer with a fork or something similar and bake at 200 degrees for about 45 minutes. 😋😋😋 #veganfood #comfortfood #burek #eatrealfood #fastfood #vegansofinstagram #plantbased #veganeats #bestofvegan #plantpower #celebratehealthier #healthyish #eatgoodfeelgood #carbthefuckup #veganfoodshare #veganzone #whatveganseat #vegangermany #veganvienna #jakuham #carbs #carbscarbscarbs #pita #vegan

A post shared by Marie aka. Pinkfoodie 💕 (@mariewasler) on

Što trebate

  • kore za pite
  • masni veganski jogurt
  • začini po izboru
  • tofu po izboru, mljeveni
  • ulje

Kako pripremate

Uljem podmažite posudu za pečenje. Stavite dvije kore za pite. Prvo dodajte jogurt, a zatim tofu. Zatim na to stavite još jedan list tijesta pa ponovno dodajte jogurt i tofu. Ponavljajte dok ne ostanete bez jogurta i tofua, a na pola puta, kad vam rubovi koji strše počnu smetati jednostavno ih preklopite prema unutra i nastavite dalje (vidi video iznad). Posljednji sloj ispikajte vilicom pa stavite peći na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
učitavanje...
Više s weba