TV SERIJA

Maid je nova serija na Netflixu koju smo pogledali u jednom dahu. Andie MacDowell i njezina kći su briljantne

Dirljiva, moćna i dramatična, tako bismo opisali novu mini seriju Maid koja donosi 10 napetih epizoda. Evo o čemu je riječ

Ako trebate preporuku za kakvu dobru seriju koju ćete odbingeati samo tako, imamo je. Na Netflix je nedavno stigla mini serija naziva Maid koja donosi 10 napetih, dramatičnih, ali dirljivih epizoda i radnju punu obrata na koju ćete se nakačiti. Serija prati priču mlade majke Alex koja nakon prekida traumatične veze u kojoj je bila opetovano zlostavljanja od strane svog partnera Seana, čini sve kako bi svojoj kćeri Maddy osigurala dostojan život i izvukla se iz ove zastrašujuće situacije. Nakon nemilog događaja Alex preko noći odlazi u prihvatilište bez ikakve perspektive i plana. Uz pomoć socijalne službe i ostalih državnih institucija uspije dobiti neke oblike pomoći, zapošljava se i kao spremačica, a u cijelom tom procesu susreće se i s velikim životnim borbama, izazovima za koje malo tko može biti spreman.

Partner kojeg je napustila paralelno se bori sa svojim demonima, ali i ustraje u tome da Alex sve oteža te se odluči na potez oduzimanja skrbništva djeteta. Težak fizički posao, brojanje svake kune, hendlanje cijele situacije, pa onda naposljetku i vlastite majke Paule koja pati od niz poremećaja samo su neke od prepreka koje mlada majka Alex uspješno premošćuje, a sve sa željom mirnog i stabilnog života malene Maddy. Kreatorica ove hvaljene serije od publike i kritike je Molly Smith Metzler dok glavnu ulogu, lik Alex tumači talentirana i zbilja briljantna Margaret Qualley. Da stvar bude bolja, njezinu majku Paulu u seriji tumači izvanredna Andie MacDowell, koja joj je ujedno majka i u privatnom životu. U svakom slučaju serija Maid je jedan od onih sadržaja na koji nećete ostati imuni, a možda i pustiti koju suzu gledajući Alexinu neustrašivu borbu, snagu volje, gomilu majčinske ljubavi, ali i ustrajnosti u ostvarivanju svog cilja emancipacije i boljeg života općenito.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube