VIJEST

CT uređaj u Klaićevoj bolnici osvanuo je kao svemirski brod. Izgleda genijalno

Nakon podmornice, u Klaićevu je sletio svemirski brod

Marinu Cumbo i njezin rad već ste upoznali na portalu Super1. Kao dio projekta kreativne marketinške agencije Izone uređaj za magnetsku rezonancu u Klaićevoj bolnici pretvorila je u podmornici, a ta divna priča sada je dobila i nastavak. Bolnica je ponovno zatražila pomoć Izone i ovaj put tražila da prostoriju i CT uređaj oslikaju tako da izgleda kao da ulazite u svemirski brod. Umjesto hladnih uređaja, djeca se tako susreću s nekim novim maštovitim svijetom i lakše im je nositi se s pretragama.

“Suradnja s bolnicom i rad na projektu jedan je od onih projekata koji ispunjavaju srce jer sve što radimo za Bolnicu radimo volonterski, s ciljem kako bi mališanima boravak u bolnici bio što ugodniji. Super je saznanje da baš svatko od nas može pomoći na neki način, bez obzira na obrazovanje ili struku. Mi pomažemo maštom”, rekla je Eva Mladiček iz agencije Izone u priopćenju za medije, a za dizajn projekta ponovno je bila zadužena Marina Cumbo.

“MRI podmornica je bio prvi projekt takve vrste na kojem smo puno naučili. Tehnička izvedba nije jednostavna i postoji puno sitnica i malih dijelova koje sve treba pripremiti da čine skladnu cjelinu. Ipak, motivacije u ovakvim projektima nikada ne fali tako da to ne predstavlja neki problem. Svemirska letjelica kao naš drugi projekt je nešto kompliciranija jer smo, uz sam uređaj, oslikali i cijelu prostoriju u kojoj se nalazi. Pazili smo da sve bude veselo, razigrano i simpatično kako bi razvedrilo djecu u njihovim teškim trenucima”, kazala je dizajnerica Marina u priopćenju. U nastavku pogledajte kako izgleda novi projekt.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube