Putovanja

Ljubljana je jedna od najboljih vikend destinacija. Pronašle smo par mjesta koje će vas u to i uvjeriti

Vikende iskoristite na najbolji mogući način – otkrivajući nova jako, jako cool mjesta

Mjesec ispred nas obilježen je povećanom aktivnošću, kako po okićenom centru i adventskim štandovima, tako i kratkim putovanjima na obližnje destinacije. I dok većina već zna sve o tome koliko su, primjerice, Beč ili Budimpešta prekrasni u ovo doba, slovenska se prijestolnica ne spominje toliko često. A pitate li nas, riječ je o velikoj nepravdi koju smo odlučile pokušati ispraviti.

Centar Ljubljane obilježen je mostovima i barovima uz rijeku, a cijelog ga možete prohodati bez problema i više puta. Posebno je lijep u vrijeme Adventa i, bez pretjerivanja, izgleda poput gradića iz kakve bajke.

Osim šetnje centrom, predlažemo i da šansu pružite i nekim sjajnim ljubljanskim restoranima, barovima i drugim ugostiteljskim objektima, čija nas ponuda, zapravo, uvijek iznova uspije ugodno iznenaditi. Trebate li prijedloge za neki od vaših idućih posjeta, u nastavku provjerite naše favorite.

@menagerieljubljana

Ménagerie Ljubljana, Gornji trg 25

Čim kročite u ovaj neopisivo šarmantno uređeni prostor, pomislit ćete se da ste našli u kakvoj vintage pariškoj slastičarnici, i nećete tako skoro poželjeti izaći. Koncept je službeno opisan kao boulangerie, odnosno spoj pekarnice i slastičarnice. Ovdje tako možete probati vrhunski sourdough kruh, rolice s čokoladom, ukusne sendviče ili tek popiti kavu i uživati u interijeru.

@svetflorijan

Sveti Florijan, Gornji trg 20

Samo nekoliko koraka udaljen od prethodno spomenutog objekta, nalazi se Sveti Florijan. Riječ je o jednom od najstajliš restorana u Ljubljani, koji uz to funkcionira i kao deli, i kao bar i kao noćni klub. Mi smo ga posjetile u vrijeme ručka i ostale oduševljene svime, od detalja u interijeru, preko usluge i atmosfere, do fantastičnih sljedova hrane koji su nas uvjerili da ovo mjesto treba posjećivati što češće.

@TaBar

Tabar, Ribji trg 6

Ako ste, pak, raspoloženi za laganiji obrok i čašu dobrog vina, ovo bi mjesto moglo biti jedna od boljih opcija u centru. Idejno je zamišljen kao mjesto koje će slavno španjolsko jelo, tapase, predstaviti na način srodan lokalnom podneblju. Jelovnik se ovdje, posljedično, sastoji se od cijelog niza različitih tapasa, namijenjenih za degustiranje uz neko od vina s njihove vrlo dobre vinske karte.

@ek_bistro

Ek Bistro, Petkovskovo nabrežje 65

Riječ je o bistrou koji se konstantno nalazi među najbolje ocijenjenima na TripAdvisoru, a posebno se hvale njihovi doručci. U ugodno uređenom interijeru smještenom u samom centru tako možete uživati u sjajnim izvedbama jela poput jaja benedict, slatkog prepečenca, varijacija ukusnih sendviča i brojnih drugih.

@kolibri

Kolibri, Židovska steza 2

Zateknete li se u Ljubljani i poželite popiti dobar koktel, ne morate razmišljati dalje od Kolibrija. Ovaj speakeasy bar slovi za najbolji u gradu, a poseban je po tome što će se barmeni doista potruditi oko toga da udovolje različitim preferencijama različitih gostiju. Drugim riječima, ovdje priča o nekakvim univerzalno najboljim koktelima ne postoji. Umjesto toga, svatko sebi pronalazi najbolji. Bonus bodovi? Uređenje interijera koji u isto vrijeme uspijeva izgledati i retro i moderno.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba