NOVI BREND

Ljubav između Martine i gline bila je ona na prvi pogled. U svom Planina studiju izrađuje keramiku i još štošta

Martina ručno modelira keramičko posuđe, ali i papir od kojih nastaju šareni kolaži. Sve to skupa okuplja pod novim brendom Planina

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u ovoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci.

Ime brenda: Planina

Tko: U svom malom Planina studiju kreativka Martina Martin prkosi modernom digitalnom svijetu i vraća se ‘opipljivim’ materijalima. Martina je grafička dizajnerica i zaljubljenica u planine i prirodu, koja je od nedavno odlučila predstaviti nešto kreativniju stranu sebe i pokazati ljudima što sve stvara u slobodno vrijeme.

Što: U Planini se krije glina od koje Martina ručno modelira keramičko posuđe. Ali, i papir različitih tekstura i debljina od kojih nastaju šareni kolaži. Ljubav Martine i gline bila je ‘ljubav na prvi pogled’ i nakon mjeseci upoznavanja s glinom, pročitanih knjiga i testiranja, sada svi mogu uživati ispijajući omiljene napitke iz Planina šalica. Svaka šalica, tanjurić ili vaza koju izradi, jedinstvena je i ne postoji identična nigdje u svijetu. To je ono što daje čar onome što stvara. Za kolaže kaže da su spontano proslavljeni. Izrađivala ih je za sebe tako što je svaki komad papira ručno rezala i lijepila na podlogu i na kraju ih uokvirila. Nakon što ih je nekoliko puta objavila na društvenim mrežama u svom interijeru, nastala je velika zainteresiranost pa i poziv za izložbu i tako je sve krenulo. Odnedavno ih je počela i digitalizirati pa će, iako limitiranog broj kopija, neki biti dostupni i kao printevi.

Kada: Planina je mladi brend koji je stvaran unazad godinu dana, iako je vjerojatno nastao već kada se Martina rodila samo ga je dugo skrivala. Brend je predstavljen u svibnju i iz dana u dan raste i iznenađuje i samu Martinu.

Zašto: Kao grafička dizajnerica s poslom koji zahtjeva svakodnevni rad na računalu, Martina je uvijek tražila odmak od svakodnevice i isključenje na nekoliko sati u danu. Tako su, u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima nastajali unikatni predmeti koje je predstavila pod brendom Planina.

Može se razgledati i kupiti: Na Instagramu ili webu.

Cijene se kreću: Od 80 do 220 kuna za ručno modelirane keramike. Print kolaži su 150 kuna, a originali na upit.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba