DIZAJN INTERIJERA

Ljetni odmor na ovom svjetioniku na otočiću kod Murtera djeluje savršeno. Vodimo vas u razgledavanje

Ako ste oduvijek željeli odmarati na svjetioniku, ovaj tajanstveni na otočiću Prišnjak djeluje zbilja idilično

U potrazi za malo drugačijim odmorom svjetionici su posljednjih godina mnogima postali prvi izbor. Jedan pomalo tajnoviti pronašli smo na otočiću Prišnjak koji je od obale Murtera udaljen svega 300 metara. U pitanju je autentično zdanje sagrađeno davne 1896. godine, a koje je 2021. doživjelo renovaciju. Kako doznajemo inicijalno je služio kako bi osvijetlio put pomorcima i ribarima tijekom uplovljavanja u murterski arhipelag, dok je sam otočić opravdano proglašen jednim od najljepših na hrvatskoj obali. Okružen prirodom i morom, svjetionik Prišnjak savršeno je mjesto za sve one koji od odmora potražuju mir, osamu, izolaciju i intimu. Uređen je u rustikalnom stilu u kombinaciji s modernim elementima te nudi smještaj za najviše osam osoba. Iako je na otočiću, prilaz njemu, kao i samo zdanje pristupačni su svima, bilo djeci ili starijima.

Kada govorimo o rasporedu prostorija po etažama, svjetionik tako u prizemlju raspolaže s tri spavaće sobe s bračnim krevetima i tri en suite kupaonice s tuš kabinama. U prizemlju se nalazi i lijepo uređena kuhinja na koju se nadovezuje i blagovaonica. Na gornjem katu će vas pak dočekati simpatični dnevni boravak s kaučem, dvjema foteljama, stolićem i TV-om. Ono što će zasigurno oduševiti sve one koji vole isprobati nova tradicionalna vina, u ovom slučaju dalmatinska, jest jedinstveni vinski kameni podrum s 300 butelja vrhunskog vina.

Svjetionik ima i terasu s idiličnim pogledom na samu lokaciju, a ujedno je i savršeno mjesto za tople ljetne noći i osvježavajuća jutra. Osim svjetionika sam otočić Prišnjak sastoji se od suhozida i ponekim stablom bora koje će vam stvarati ugodu i hlad od ljetnih vrućina. No, ako ste željni dodatnog ekskluzivnog osvježenja uz more, na terasi se nalazi jacuzzi, ali i sedam ležaljki za sunčanje te vanjska sjenica za uživanje i odmor. Korisno je znati kako je svjetionik dostupan za najam tijekom cijele godine, a svako godišnje doba donijet će tako svoju čar boravka. Vlasnici poručuju da ako dolazite ondje svojim brodom da svjetionik nudi čvrsti vez za korištenje. Više informacija o ovom hedonističkom smještaju, raspoloživosti, ali i cijenama možete doznati ovdje.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube