RECEPT

Linguine s pestom, graškom, sušenim rajčicama i limunovom koricom

Sastojci za 6 osoba:

• 2 šalice svježih listića bosiljka
• 2 oguljena češnja češnjaka
• 2 jušne žlice preprženih borovih oraščića
• 3 i ½ jušne žlice maslinovog ulja
• sol
• svježe mljeveni crni papar
• 36 dag linguina
• 2 šalice mladog graška
• ¼ šalice sitno nasjeckanog crvenog luka
• ¼ šalice nasjeckanih sušenih rajčica
• ¼ šalice nasjeckanih maslina
• korica 1 velikog limuna

Priprema: Za pripremu pesta pomiješajte bosiljak, češnjak, borove oraščiće i 3 jušne žlice ulja i stavite u kuhinjski robot. Uključite mikser i pričekajte dok se sastojci ne pretvore u jednoličnu, glatku kremu. Posolite i popaprite prema potrebi. Lonac s vodom stavite na vatru da zavrije, dodajte linguine i kuhajte 4 minute. Zatim dodajte grašak i kuhajte još 3 minute. Dok se tjestenina kuha, preostalo ulje zagrijte u tavi, dodajte luk, rajčice i masline te pirjajte oko 6 minuta, odnosno dok luk ne postane staklast. Ocijedite tjesteninu, vratite je odmah na vatru i pomiješajte s pripremljenim pestom.

Savjet više: Razdijelite tjesteninu u 6 tanjura te u svaki stavite podjednaku količinu preljeva od luka i rajčica, pospite naribanom limunovom koricom i poslužite.