Le Mika od ovog tjedna u ponudi ima francuski doručak, brunch i smoothije. Sve sam isprobala
Jelovnik francuske creperije od ovog tjedna ima novitete, na meniju se sada nalaze doručci i brunchevi
Galeterija i creperia Le Mika nedavno se preselila na novu adresu u Teslinoj ulici i sve brže postaje jedno od najpopularnijih mjesta u Zagrebu. Na njihovu jelovniku do sada su se nalazili fini ručkovi s već poznatim slanim i slatkim palačinkama, a od ovog tjedna imaju i fine doručke. Posjetila sam ih i isprobala.
Le Mika je iz Masarykove preselila u Teslinu. Bile smo u novom, ogromnom prostoru
Neka od ovih jela nećete pronaći nigdje u Zagrebu
Doručci i brunchevi poslužuju se od 9 do 12 sati, a u ponudi su omleti i kajgane, te jaja pripravljena po nekoliko francuskih receptura – poširana, Benedict i Monte Carlo. “Željeli smo napraviti pravi francuski meni s pravim, kvalitetnim doručkom za koji koristimo samo najbolje sastojke. Neka od ovih jela nećete pronaći nigdje u Zagrebu, čak niti u Francuskoj. Tako smo dobili komentar kako se neka od ovih jela mogu jesti samo u hotelskim restoranima”, kaže vlasnik i chef Mika Alix.
Tradicionalna francuska jela na meniju
Osim toga, isprobala sam i Croque Madame – tostirano brioche pecivo u koje ide šunka s kosti, ementaler, bechamel umak, jaje na oko i zelena salata. Slično jelo koje imaju u ponudi je Croque Monsieur, samo ono ne sadrži jaja, a mala je razlika i u cijeni, pa tako Croque Madam košta 41 kunu, a Monsieur 39 kuna. Porcija je također jako velika, radi čega je idealna i za brunch.
Uz tradicionalna jela, na meniju su i svježi smoothiji
Smoothiji u Le Miki se rade od svježih namirnica, pa ćete tako u Smoothie bowlu za 32 kune dobiti vruće zobene pahuljice, javorov sirup, banane te mješavinu sjemenki. Također imaju mliječne i bezmliječne smoothije sa špinatom pa svatko može pronaći nešto za sebe.
Odlučila sam isprobati njihov ‘Dobro jutro smoothie’ koji sadrži špinat, kelj, jabuku, ananas, bananu i sjemenke lana. S obzirom na to da je zelene boje, može se pretpostaviti da je gorak, no baš suprotno, sladak je i ukusan, a čak se osjeti okus sjemenki lana. Cijena mu je 34 kune.
Meni se mijenja svaki dan
Premda se još ne nalaze na jelovniku, idućeg tjedna će u ponudi biti i quiche koji će uvrstiti u jutarnji i popodnevni meni. Radit će se quiche Lorraine i quiche sa zelenim povrćem koji će se moći naručiti za doručak, brunch ili ručak.
“Gotovo svakog dana malo promijenimo meni jer uvijek primijetimo da neki sastojak bolje odgovara ili pronađemo neku novu kombinaciju. To je pokazatelj da brinemo o tome što naši gosti dobivaju na tanjuru”, dodao je Mika. Uz to, kako im se sve više širi ponuda, uskoro se očekuju i francuske juhe.