Nekad je nužno odabrati stranu
Gastro

Lauba ima novi uzbudljivi meni. Odmah smo ga otišle isprobati

FOTO: Aleksandar Selak

Chef Boris Seili predstavio je dobro promišljeni koncept novih gastronomskih kreacija

Otkako je početkom prošlog listopada, kao voditelj bistroa i chef kuhinje, stao na čelo Laube, Boris Seili ne prestaje primati pohvale posjetitelja. Zapadnom je dijelu Zagreba svakako dobro došao jedan pametno osmišljen i moderni bistro, a u prve smo se konkretne promjene još onda i same imale prilike uvjeriti. Ovaj smo bistro odlučile ponovno posjetiti, ovaj put kako bismo isprobale novi, zimski meni. Kako nam je rekao chef Seili, meni se mijenja kvartalno, pa će ovaj aktualni biti dostupan do proljeća. Neka su jela, poput salate s matovilcem, piletinom, narom i feta sirom, bila dostupna i na prošlom meniju, ali većina ih je potpuno nova.

Aleksandar Selak

Mi smo svoj ručak započele ukusnom salatom s pečenim batatom, ribizlom, bademima i kozjim sirom, koja bez problema funkcionira kao samostalni obrok, a dolazi po cijeni od 55 kuna. Kako smo željele isprobati što više raznolikih jela, nastavile smo s rižotom sa zapečenim jakobovim kapicama i špinatom koji donosi mješavinu snažnih okusa mora i kontinenta i košta 60 kuna, a onda i burgerom od crne slavonske svinje s varijacijama luka i crvenim kupusom, čija je cijena također 60 kuna.

Aleksandar Selak

Iako smo nakon ovoga već bile poprilično site i namirene, ipak nismo mogle odoljeti, a da ne probamo još jedno jelo s glavnog menija. Rep grdobine u bijelom vinu i rakiji od fige pokazao se kao odličan izbor za cijenu od 85 kuna, a cijelu smo priču zaokružile slasnim semifreddom uz dodatak tostiranih lješnjaka i karamele, po cijeni od 25 kuna, te čašom ukusnog gina s razigranim sušenim dodacima. Pojačana ponuda ginova, istaknuo je chef Seili, služi kao svojevrsna uvertira za nadolazeći koncept koji će u večernjim satima spajati fine zalogaje i klupsku glazbu, a o kojem će se vrlo skoro znati i više.

Aleksandar Selak

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak