VIJEST

#kuhamdoma je incijativa koja inspirira za kuhanje u doba korone. U njoj možete sudjelovati svi

#kuhamdoma je super inicijativa kojoj je cilj razmijeniti ideje za kuhanje kod kuće

Ideja je nastala u okviru aktualnih događanja koja su u vrlo kratkom roku postala najvažnija odrednica naših života privatno, kao dijelova obiteljskih, poslovnih i drugih zajednica te kao društva uopće.

#kuhamdoma je inicijativa Centra za kulturu prehrane koja već nekoliko dana stvara prostor za inspiraciju i razmjenu ideja što kuhati ovih dana kroz poruku: podijeli što kuhaš i inspiriraj druge na slasnije #ostanidoma. Voditeljica Centra za kulturu prehrane, Vanja Varga rekla nam je kako je Centar za kulturu prehrane jedna takva zajednica koja je, kao i mnoge druge, do prije nekoliko dana funkcionirala normalno.

“Normalno je za nas značilo gotovo svakodnevne kulinarske i slastičarske radionice, škole vina, piva i gina, team building programi. Naša zajednica, oko 250 ljudi mjesečno dolazilo je od naših desetak voditelja učiti kuhati i zajednički uživati.”

Kad se preko noći dogodi da su osnovne aktivnosti i odrednice zajednice onemogućene, nema druge nego biti kreativan i domisliti novi koncept. “Nismo izmislili toplu vodu, svjedočimo općem prebacivanju fokusa u virtualni svijet kod svih poslovanja koja nalaze način kako to napraviti. Mi smo relativno malo mjesto u usporedbi s onima koji su nam najbliži sadržajem kao što su restorani, barovi te onima koji su nam bliski svrhom – različite edukacijske ustanove. Svi oni su u ovoj situaciji sasvim van normalnog i blokirani. Mnogo ih je pronašlo način da djelomično održe svoje poslovanje i odnos sa svojom zajednicom.”

Dodaje kako suosjećaju sa svima njima u ovom trenutku, vesele se onom kada će biti bolje jer od ovoga sigurno mora biti bolje. “U međuvremenu, lijepo je vidjeti koliko smo svi domišljati i snalažljivi kad je nužda. Beskontaktne dostave i potpuna online nastava za primjer. Nadam se da će nam nešto od toga ostati i biti nam inspiracija jednom kad se sve vrati na staro i krene nas obuzimati rutina predvidive svakodnevice.”

Evo kako se aktivirati: sudjelovati možete na Facebooku i Instagramu, a mogu se uključiti apsolutno svi. Potrebno je priložiti fotografiju onog što su jeli, ali i poslati recept.

Reakcije su za sada odlične, aktivno se, dijeli se, posta se. Drago nam je vidjeti i podršku naših food blogera, veselilo bi nas vidjeti i podršku chefova iz restorana koji su u stanju mirovanja, a i osoba iz javnog života.

Na Facebooku se uključite u okviru posta na ovom linku. A za Instagram sve pročitajte ovdje.

“Pozivamo sve da nam se pridružite. Podignite poklopce, pustite nas u svoje lonce i pozovite za svoj stol. Podijelite što ovih dana doručkujete, ručate, večerate. Koliko će trajati, ne znamo, ali će nam svima zaliha dobrih, jednostavnih, hranjivih i ukusnih recepata dobro doći i kad se situacija normalizira. Do tada, dodajmo svi nešto u zajednički lonac jer ovih dana #kuhamdoma.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba