GASTRO TEST

Kolači chefice Ivane Čuljak Lošić konačno se mogu probati u Zagrebu. Znamo gdje i po kojoj cijeni

U sklopu A Most Unusual Gardena sada se nude i slastice Ivane Čuljak s bloga Neka jedu kolače

Nakon mjeseci iščekivanja i Instagram najava koje su nas činile još nestrpljivijima, slastice Ivane Čuljak Lošić, koja stoji iza bloga Neka jedu kolače, konačno su dostupne široj javnosti. Možete ih probati na adresi Horvaćanska 3, u sklopu A Most Unusual Gardena, svakog dana od 10, pa sve do 21 sat, ili dok se ne rasprodaju. O konceptu, ideji i detaljima ponude, porazgovarala sam prvo s Ivanom, a onda i Ivanom Kneževićem, suvlasnikom A Most Unusual Gardena i njezinim poslovnim partnerom.

“Domaća publika još uvijek nije publika za neke ekstremne okuse, zbog čega sam htjela da i ponuda bude jednostavna. Htjela sam da se na meniju nađu svima znani klasici, ali onda i par deserata koji predstavljaju moju igru i odraz su kreativnosti”, priča mi Ivana i dodaje kako joj u svemu skupa pomogao i mladi Marko Josipović, koji studira slastičarstvo u Birmingham i o kojem ćemo, kaže, tek slušati.

Ključno je uvijek ostati dosljedan sebi

Sandro Lendler

U svijetu gastro blogera i hrvatskog slastičarstva, njezine su slastice već itekako slavne, pa me veliki interes koji se stvorio oko otvaranja slatke vitrine na južnoj strani grada nije pretjerano začudio. “Jako sam sretna s time kako teku ovi prvi dani. Dojmovi su, priznajem, zasad bolji nego što sam uopće mogla očekivati. U tom smislu, najveća mi je želja da uvijek ostanem kvalitetna kao prvog dana. Mislim da je u ovom poslu ključno ostati vjeran sebi”, zaključila je.

Sandro Lendler

U tehničke nas je, pak, detalje, uputio Ivan Knežević, kojeg sam zamolila i da mi ispriča kratku pozadinsku priču ove suradnje. “Sve se, zapravo, dogodilo slučajno. Našli smo se na nekoj kavi s Ivanom, koja je iskazala želju za prezentacijom svojih slastica u kakvom lijepom prostoru. Kako mi proizvodimo i domaće Botanica začine, vidjeli smo prostor za suradnju. Ivana ih koristi u svojim slasticama i odlična je ambasadorica, koja široj javnosti pokazuje kako se oni mogu iskoristiti i u tom području”, objašnjava mi.

Ponuda će se mijenjati sezonski, a stižu nam i starozagrebački recepti

Sandro Lendler

Generalni je cilj, nastavlja, stvoriti kompletni ‘happy place’, gdje će se uz vrhunske ginove moći jesti i fini kolači, a koje će se moći naručiti i za razne proslave, poput onih rođendanskih, i to putem Instagrama i Facebooka. Osim toga, otkrio nam je još neke detalje, ali i planove. “Kolače planiramo mijenjati sezonski, a svaki se dan nude oni potpuno svježi, zbog čega smo planski birali manju vitrinu. U ponudi trenutačno imamo i tri bezglutenske slastice, a možemo najaviti i skoro pripremu starozagrebačkih recepata na moderan, Ivanin način, uz korištenje preciznih slastičarskih tehnika”, otkrio je. Cijene kolače kreću se od 9 kuna za one manje koji su namijenjeni konzumaciji uz kavu, do 27 kuna za one veće.

Sandro Lendler
Sandro Lendler

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba