GASTRO

Koktel s kupinama i šampanjcem, vjerujete nam, morate isprobati. Recept je jako jednostavan

FOTO: @halfbakedharvest

Pronašle smo još jedan zanimljivi recept koji će vas rashladiti u vrućim ljetnim večerima

Prijedloge za nove recepte osvježavajućih ljetnih koktela nikad ne odbijamo. Mnoge od njih pronašle smo kod Britanke Tieghan Gerard, blogerice i autorice koja stoji iza kuharica koje se prodaju u milijunskoj nakladi, pa smo se ondje, u potrazi za inspiracijom, uputile i danas. Srećom, nismo morale dugo tražiti. Odmah nam je za oko zapeo jedan jako, jako osvježavajući recept, u kojem glavnu riječ vode kupine, vodka i šampanjac. Cijelog ga donosimo u nastavku.

Blackberry Champagne Mule

Sastojci

1/4 šalice zamrznutih kupina
8 listića svježe mente, i par dodatnih za dekoraciju
sok pola limete
50 ml vodke
60 ml rashlađenog gaziranog soka od đumbira (ginger ale)
rashlađeni šampanjac

Priprema

U shaker ili staklenku stavite kupinu, mentu i sok limete, pa ih gnječite dok se ne povežu i puste sokove. Dodajte vodku. Shaker napunite ledom pa sve skupa dobro protresite.

Nakon toga, sve prelijte u čašu za vino ili šampanjac koju ste napunili ledom, a na kraju dodajte i malo soka od đumbira te šampanjca. Ukrasite s preostalim listićima mente.