NOVI BREND

Knots & Rainbows novi je hrvatski brend s vezenim proizvodima koje morate vidjeti

Knots & Rainbows pokrenula je ekonomistica Ana Delač Brebrić, a vezenje je, kaže, bila ljubav na prvi čvor

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci

Ime brenda: Knots & Rainbows

Iza brenda stoji: Ana Delač Brebrić, diplomirana ekonomistica. Makrame je otkrila sasvim slučajno i vrlo brzo joj je ušao pod kožu. Počelo je kao hobi, a sad raste i razvija se u nešto jako uzbudljivo iz dana u dan.

Brend se bavi: U ponudi brenda možete pronaći svašta. Od privjeska za ključeve, bookmarka, podmetača za čaše, nadstolnjaka, remena za fotoaparat, zidnih polica, visilica za biljke, velikih zidnih makramea i raznih ukrasnih duga za dječje sobe. Ana izdvaja visilicu za biljke Guliver i lebdeću policu Shellby. Trenutno je u pripremi nešto i za četveronožne ljubimce. U izradi koristi sto posto reciklirani pamuk. Sakuplja drvene ostatke grana iz šume i kod kuće ih obrađuje. U cijeli projekt je uključila i tatu, zajedno obrađuju drvo za viseće police, visilice za biljke i štapove za zidne ukrase.

View this post on Instagram

Shellby-Lebdeća polica 🤗 Biljke,svijeće i ostali ukrasi,uživati će na ovoj kombinaciji drva breze i 100% recikliranog pamuka Želimo vam divan vikend😍 🇬🇧 Shellby- Floating shelf 🤗 Plants, candles and other decorations will enjoy on this combination of birch wood and 100% recycled cotton We wish you a wonderful weekend😍 #knotsandrainbows #modernmacrame #nature #handcrafted #handmadewithlove #macrame #shelves #plants #rucnirad #shopsmall #shelf

A post shared by Knots and Rainbows (@knotsandrainbows) on

Brend je nastao: ovog proljeća. Trebalo joj je par mjeseci, kaže, da se uhoda u makrame svijet. Počela je s jednim osnovnim čvorom i napredovala do onih zahtjevnijih. Uhvatila bi se pletenja kad god bi imala vremena, a znala je satima proučavati čvorove i razne tehnike.

Pokrenula sam ga jer: Kako se približavao istek njenog porodiljnog, sve više je shvaćala da se ne vidi u struci, s fiksnim radnim vremenom od 9 do 17 sati. Znala je da želi raditi nešto što će joj omogućiti više vremena s kćeri, odnosno, mogućnost da si sama kreira radno vrijeme. Od uvijek je, kaže, vješta s rukama, u tzv. uradi sam projektima. Pretpostavlja, dodaje, da joj je ta vještina u genima. Makrame je otkrila sasvim slučajno i bila je to, zapravo, ljubav na prvi čvor. Preko interneta je naručila sve dostupne knjige o makrameu. Za početno znanje dovoljni su ‘uradi sam’ tutorijali, ali za neki veći projekt za kojeg joj treba i po 4 do 5 sati treba znanje i vještina koja se stječu s vremenom.

Može se razgledati i kupiti: Na Facebook profilu ili na Instagram profilu.

Cijene se kreću: od 55 kuna do 500 kuna.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube