SERIJE

Kišne dane možete provesti bingeajući jednu od ovih genijalnih mini serija. Donosimo kratki vodič

Brzo se gledaju i uglavnom imaju samo jednu sezonu

Znamo, i mi bismo rado da svibanj nalikuje svibnju i da ne moramo razmišljati kako ćemo se zabaviti unutar kuće. No, kako ćemo na lijepo vrijeme ipak još malo morati pričekati, bacili smo se u potragu za serijama koje bismo mogli pogledati, a koje nam neće oduzeti previše vremena. I tako smo došli do potkategorije mini serija, koje imaju manji broj epizoda i uglavnom tek jednu sezonu, dok se eventualne iduće bave posve drugim likovima. Od nekih kultnih starijih do posve novih, izdvojili smo naslove koje, ako se malo potrudite, možete pogledati za samo dan ili dva.

Mare of Easttown (HBO)

Riječ je o posve novoj krimi seriji s Kate Winslet u glavnoj ulozi; dok se njezin život raspada, detektivka iz gradića u Pennsylvaniji (Winslet) istražuje lokalno ubojstvo. Serija istražuje mračnu stranu usko povezane zajednice i ispituje kako obitelj i stare tragedije mogu utjecati na našu sadašnjost.

The Queen’s Gambit (Netflix)

Vjerujemo da fiktivnu priču o najboljoj ženskoj šahistici svih vremena ne trebamo posebno predstavljati. Glumicu Anya Taylor-Joy vinula je među zvijezde, a ljude diljem svijeta ponovno zainteresirala za šah.

When They See Us (Netflix)

U središtu priče je petorka iz Central Parka, koju čine četiri afroamerička i jedan latinomaerički tinejdžer u dobi od 14 do 16 godina. Oni su krivo optuženi za silovanje i brutalno premlaćivanje joggerice ‎Trishe Ellen Meili 1989. godine u njujorškom Central Parku, unatoč strašnom nedostatku dokaza.

Chernobyl (HBO)

Ako još niste, doista morate pogledati priču o nuklearnoj nesreći 1986. godine. Progovara o jednoj od najgorih katastrofa u povijesti čovjeka, i hrabrim muškarcima i ženama koji su se žrtvovali kako bi spasili Europu od nezamislive tragedije.

Watchmen (HBO)

Radnja se odvija u alternativnoj, suvremenoj stvarnosti SAD-a, gdje su superheroji zabranjeni zbog svojih nasilnih metoda. Unatoč tomu neki od njih okupljaju se kako bi započeli revoluciju, dok je drugi pokušavaju zaustaviti.

Olive Kitteridge (HBO)

Ova dramska serija prikazuje dirljivi i neobičnu priču o naizgled mirnome gradiću rastrganom aferama, zločinima i tragedijom, ispričanu kroz oči Olive. Ona je umirovljena učiteljica, uglavnom zadovoljna supruga i ne baš uspješna majka, čija hladnja vanjština krije veliko srce. Serija je nastala prema istoimenoj hit knjizi autorice Elizabeth Strout.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba