novo mjesto

Kava2 novo je cool mjesto u Splitu za ispijanje stvarno jako dobre kave. Imamo priču

Splitskom Ulicom Ante Starčevića širi se miris najbolje kave. Tamo je nedavno otvoren Kava2 specialty coffee shop

Nakon uspješnog otvorenja coffee shopa Kava37 na otoku Hvaru, isti dvojac, Ivana Čirjak i Marko Marinković koji sada djeluju i pod jedinstvenim imenom Kava.Family, odlučili su se za korak dalje. Specialty coffee shop Kava2 s njihovim potpisom otvorili su nedavno i u Splitu na adresi Ante Starčevića 2/1. Ulica je to kojom se sada šire mirisi najfinije kave, na koje nitko neće ostati ravnodušan.

Kao i u lokalu na Hvaru, i u ovom novom splitskom prednost kod uređenja dali su modernom industrijskom dizajnu u kombinaciji s minimalizmom, pazeći pritom i na najmanji detalj. Ono o čemu su posebno vodilo računa, osim iskustva i rituala ispijanja kvalitetne kave, dakako su i šalice, koje vam ovdje sigurno neće promaknuti. Naime, one su za Kava2 ručno izrađene.

Slično je i s interijerom koji neodoljivo estetikom podsjeća na slične coffee shopove u beskrajno hipsterskim njujorškim četvrtima. Upravo se u Kavi2, kao i tamo, kava pije hedonistički, a većina posjetitelja su uglavnom okorjeli kavoljupci koji, rekli bismo, kuže spiku.

Na meniju u Kavi2 nalaze se tako espresso, cappuccino, latte, americano, affogato, coffee shake, cold brew itd. a osim toga, u ponudi imaju i neka druga klasična pića kao što su prirodni sokovi, smoothie i čaj, ali i mali zalogaji u slučaju da ogladnite.

Kako bi sva znanja koja imaju o kavi na najbolji mogući način prezentirali, a koja su stekli obilazeći cijeli svijet i kušajući kave najboljih barista, Ivana i Marko i ovdje su kao i na Hvaru vodili računa u samom caffe aparatu koji ima ključnu ulogu u cijelom procesu. U pitanju je specijalizirani talijanski brend La Marzocco, ujedno jedan od najboljih kada je u pitanju priprema kave.

Pa, ako se ovih dana nađete Splitu, a mogli biste jer je ljeto, ili ako pak tamo živite, upravo smo vam otkrili novo cool i vrlo simpatično mjesto s pričom koje ne smijete zaobići, posebice ako vam je dobra kava bitna. Nama bome je!

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba