FOTOGRAFIJA

Kate Middleton objavljuje knjigu fotografija o pandemiji. Daje uvid u prvih godinu dana života s virsuom

Knjiga fotografija vojvotkinje od Cambridgea donosi intimne priče pojedinaca na temu prvog lockdowna u Velikoj Britaniji

Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, oduvijek je davala do znanja kako gaji veliku strast prema fotografiji. Sada pak izdaje knjigu fotografija koja je posvećena prvom lockdownu u Velikoj Britaniji i godini dana života s nemilosrdnim Covid-19 virusom. Cijela priča započela je prošle godine, točnije projektom u suradnji s Nacionalnom galerijom portreta, kada je pozvala ljude da pošalju fotografije koje su snimili tijekom prvog prošlogodišnjeg lockdowna u Velikoj Britaniji.

Od tada je pristiglo preko 31 tisuća fotografija, od kojih je vojvotkinja odabrala njih 100 koje će se naći u spomenutoj knjizi Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020. Cijeli taj projekt zamislila je da bude svojevrsni trajni zapis svega onoga što smo proživjeli, dok je knjiga prepuna osobnih, intimnih trenutaka pojedinaca s fokusom na život i promjene tijekom pandemije koronavirusa. Hold Still u britanskim će se knjižarama i online naći od 7. svibnja, dok će prihod od prodaje knjige ići u humanitarne svrhe.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba