VIKEND RECEPTI

Kasandra Draganić s bloga Forking Croatia s nama je podijelila super recept za janjetinu s bobom

FOTO: Forking Croatia

Imamo detaljan recept za janjetinu s bobom s bloga Forking Croatia

Vizažistica, kuharica i blogerica Kasandra Draganić vodi blog Forking Croatia (Vilicom kroz Hrvatsku) već četiri godine. Blog je otvorila s ciljem da na stolove vrati stara i zaboravljena jela, posebice dok kod nas cvjetaju novi okusi iz okolnih zemalja. Kasandra na svom blogu objavljuje recepte koje je i sama isprobala, a uz njih daje i detaljne savjete kako ih pripremiti na najbolji mogući način. S nama je podijelila recept za janjetinu s bobom, ali i par zlatnih savjeta.

Janjetina s bobom

Forking Croatia

ŠTO TREBAMO?

  • 1,5 kg mlade janjetine (but)
  • 1,5 kg neočišćenog boba
  • 0,5 kg krumpira
  • 0,2 kg pancete
  • 2 glavice luka
  • 2 paprike
  • 3 rajčice
  • maslinovo ulje
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • 4 češnja češnjaka
  • majčina dušica, ružmarin, bosiljak
  • sol, papar
  • crvena paprika
  • chilli papričice
  • temeljac od janjećih kostiju

KAKO PRIPREMAMO?

Prva stvar, ovaj lonac treba namočiti na oko pola sata u vodu prije upotrebe pa osušiti nakon toga. Dok se lonac priprema za upotrebu, pripremite janjetinu. Odvojite meso od kostiju, kosti odmah ubacite kuhati za temeljac, narežite janjetinu na kockice. Očistite bob i drugo povrće pa nasjeckajte slaninu. U lonac ubacite da ubacim sve u nasjeckani luk, rajčicu kojoj ste prethodno skinuli kožicu, paprike, krumpir izrezan na veće kocke, meso i sve zalijte temeljcem i finim bijelim vinom. Dodajte i začine te maslinovo ulje po želji. Poklopite lonac i ubacite u pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva. Tada pojačajte na 220 i ostavite da se krčka oko dva sata. Znat ćete da je gotovo kada se svi sastojci sjedine. Nakon sat vremena dodajte i bob.