ĐUBOOKS

“Kao zvijezda u noći” je sjajan nastavak tužne priče o velikom prijateljstvu

“Ulica krijesnica” jedna je od najljepših i najtužnijih priča koje sam pročitala u posljednje vrijeme

U nakladi Znanja friško je objavljen nastavak knjige “Ulica krijesnica”, “Kao zvijezda u noći”. Radi se o nastavku za koji se morate pripremiti za čitanje jer vas od prve stranice čeka bujica emocija, pogotovo u ovo blagdansko doba. Spisateljica Kristin Hannah još jednom nas podsjeća na prijateljstvo Tully Hart i Kate Ryan, ali ovoga puta iz potpuno drugačije perspektive.

Tully i Kate bile su najbolje prijateljice čitav život sve dok se nije dogodila situacija zbog koje su se odvojile jedna od druge. To ih pak nije spriječilo da uvijek mogu računati jedna na drugu, bez obzira koliko teška situacija bila. Ipak, kako život ne piše uvijek baš najljepše priče, Kate se razboli i na kraju umre, što ostavlja njezinu obitelj, ali i najbolju prijateljicu u situaciji u kojoj ni u ludilu nisu mislili da će se naći. Tully pak odluči održati obećanje koje je dala Kate prije njezine smrti – zauvijek će biti tu za njezinu djecu. Unatoč činjenici da sama nije majka i da se ne snalazi najbolje u toj ulozi, daje sve od sebe da Kateina djeca budu sretna koliko to mogu biti. Katein muž Johnny nema baš najbolje mišljenje o Kate jer je svjedočio brojnim situacijama u kojima Tully nije ispala baš najbolja osoba. Ipak, jedan poziv ga natjera da se suoči sa situacijom i da ipak da Tully još jednu šansu.

Kateina kći Marah ima 16 godina i ne zna se nositi s majčinom smrću, pogotovo zbog činjenice da se njezina braća i otac također ne snalaze u novoj situaciji. Sve se promijeni kada se Marah zaljubi u dečka koji je pak odvlači u potpuno drugu krajnost koja također nije dobra za nju. Dio priče je svakako i Dorothy Hart, žena koja je napustila svoje dijete prije puno godina, ali sada se odluči vratiti i popraviti sve. Tully u tom trenutku treba svoju majku, ali ne na način na koji Dorothy misli. Splet okolnosti svih dovodi u situacije da se riješe teške prošlosti, a to mogu napraviti jedino tako da pretresu sve tajne zbog kojih su se našli u situaciji u kakvoj su u trenutku radnje ove knjige.

Svi likovi dosta su mračni, svi nose tugu na svoj način, ali primjer kako je Kristin Hannah podsjetila na situacije o likovima i radnjama iz prvog dijela knjige je sjajan. Hannah je inače jedna od bolje ocijenjenih spisateljica na Goodreadsu, a njezine knjige uvijek su odlično putovanje kroz radnju i emocije koje ne možete naći kod baš svakog pisca. Sve preporuke, ali ako niste, prvo pročitajte “Ulicu krijesnica”.

Ocjena: 5

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba