DIZAJN INTERIJERA

Kakva senzacija od kuće za odmor. Nalazi se u Balama, a ima čak dva vanjska bazena

Jedna kuća, dva volumena i odmor za istovremeno dvije obitelji. Vodimo vas u jedan neuobičajeni smještajni koncept za odmor u Istri

Vila Noble, smještena u istarskom mjestu Bale dio je zapravo difuznog hotela Mon Perin. Nastala je prema projektu koji potpisuje Luka Matticchio iz arhitektonskog ureda AD arhitektura i dizajn iz Pule. Kako nam u razgovoru otkriva, inspiracija za arhitektonsko rješenje proizlazi iz odnosa s okolnom prirodom i povijesnom jezgrom naselja Bale, dok su igra svjetla i sjene, sunce, pogledi i veza s tradicijskim kućama difuznog hotela u centru Bala bili osnovni elementi za oblikovanje.

Koridor 27

Kako nam dalje objašnjava Luka Matticchio, kuća je zamišljena kao smještaj za dvije obitelji, koje zajedno provode godišnji odmor te odgovara na potrebu da se obitelji međusobno druže, ali i da se mogu opuštati svaka u svome prostoru. Objekt se nalazi na granici naselja prema neokaljanoj prirodi koja okružuje Bale. Poštujući mjerilo malog mjesta, kuća je podijeljena na dva volumena, a povezana je samo u podrumskoj etaži. Svaki volumen sastoji se od tri etaže i sadrži sve prostore za smještaj jedne obitelji.

Koridor 27

Kuća ukupno sadrži šest spavaćih soba, dva dnevna boravka s kuhinjom i blagovaonicom, wellness s unutarnjim bazenom i saunom, zonu za druženje i relaksaciju te dva vanjska bazena s vanjskim terasama. Odvajanjem volumena na dvije kuće istovremeno je omogućena privatnost i korištenje svih zajedničkih prostora, prema potrebama korisnika. Na podzemnoj etaži nalaze se s jedne strane prostori wellnessa s unutarnjim bazenom i saunom dok su s druge nalazi prostor za druženje kao reinterpretacija tradicionalne konobe, obogaćene suvremenijim sadržajima.

Koridor 27

Na temu kompozicije, projektant navodi kako se kompozicija volumena s pomno pozicioniranim staklenim stijenama interijeru daje dinamične vizure. Upravo ostakljenje i otvaranje prema eksterijeru karakterizira dnevne prostore u prizemlju kuće, koji tako postaju vanjski prostori i upravo ono što je karakteristika mediteranskog načina života.

Mogućnost slobodne komunikacije između dva dnevna boravka i dvije kuhinje kroz zajednički prostor na vanjskoj terasi omogućuju gostima da nesmetano koriste gotovo 1.150 četvornih metara uređene okućnice. Upravo ondje interesantni su i vanjski bazeni koji su formirani kao punopravni oblikovni elementi koji uokviruju volumene kuće te komuniciraju s otvorenim i zatvorenim prostorima prizemlja.

Koridor 27

Na katu kuće smjestile su se spavaće sobe koje s pomno planiranim otvorima kadriraju vizure prema starom gradu i šumi. Isto tako, prostori na katu poštuju intimu i omogućuju da se u tom dijelu obitelji izoliraju jedna od druge bez da se zbog toga umanje pogledi na okolnu prirodu. Interijer je pomno projektiran i biran za difuzni hotel, ispunjen komadima lokalnih proizvođača namještaja te uobličen izvedbom lokalnih izvođača, a cijeli projekt, kako ističe Matticchio, koloritno je inspiriran Mediteranom kao bitnom odrednicom lokacije.

Koridor 27

Jedan od aduta ovog zbilja impresivnog projekta za odmor jest činjenica da je oplemenjen biranim dizajn komadima hrvatske Prostorije. Kuhinje i opremu po mjeri izradio je Elitimo Žminj, sanitarije i keramiku dobavlja Špina Poreč, parket Požgaj, a za rasvjetu je bio zaslužan Luks Pazin. U kući su primjetne i likovne intervencije koje je izradila Tea Bičić. A kako ovaj zbilja unikatan, moderan i atraktivan projekt u Istri izgleda u cijelosti donosimo vam u raskošnoj galeriji fotografija koje potpisuje Koridor 27.

Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube