GASTRO

Kako napraviti sticky piletinu sa sezamom kao iz restorana? Donosimo jednostavne recepte

FOTO: Screenshot

Jelo koje nikog ne ostavlja ravnodušnim, a ne traži previše truda

Azijska streetfood kuhinja već je dugo jedna od najpopularnijih na svijetu, a njezin utjecaj tako nije zaobišao ni Hrvatsku. Razni foodieji diljem zemlje tako u svojim smočnicama sad već pod normalno imaju sastojke poput basmati riže, soja sosa, ramen noodlesa i srirache. Jedno od omiljenih jela koja se nudi u azijskim streetfood restoranima svakako je i tzv. sticky piletina, koja dolazi u raznim varijantama i obično se služi s rižom, sezamom i mladim lukom. Priprema jela je, pod uvjetom da nabavite sve prave sastojke, zapravo vrlo jednostavna. Komadiće piletine uvaljat ćete u škrob, jaja i brašno (ovisi koji recept pratite), ispržiti ih, a onda napraviti umak od soja sosa, slatkog chillija, sezamovog ulja, rižinog octa i kečapa (ponovno, ovisi od recepta do recepta) koji kratkim kuhanjem postaje gust. U dobiveni se umak ubaci pržena piletina i posluži se preko riže te dekorira sezamom i mladim lukom. A kako sve to skupa izgleda u praksi, provjerite u receptima koje vam donosimo u nastavku.