GASTRO

Kad ste zadnji put pripremali zapečeni grah? Ovi recepti će vas uvjeriti da ga jedete češće

Klasik kuhinje ovih prostora koji nas u trenu vraća u djetinjstvo

FOTO: Shutterstock

Klasik kuhinje ovih prostora koji nas u trenu vraća u djetinjstvo

Grah kao namirnicu mnogi neće smatrati toliko uzbudljivom ili višenamjenskom, poput, primjerice, slanutka ili leće. No, to samo znači da je ne poznaju dovoljno. Uz klasično grah varivo, odličan je i na salatu, u namazima, ili, što ćemo vam danas sugerirati, kao prilog. Vjerojatno nema osobe s ovih prostora koja u djetinjstvu nije jela zapečeni grah, no koliko ga često pripremate u odrasloj dobi? Može funkcionirati kao samostalno jelo uz salatu, ili, ako tražite pravi zimski ručak koji će vas držati sitim cijeli dan, uz kobasice. Priprema je relativno jednostavna, a raskoš okusa mogla bi vas ugodno iznenaditi. U potragu za najboljim i najdetaljnijim video receptima uputili smo se ne YouTube, a što smo sve pronašli, provjerite u nastavku.