NOVO MJESTO

Kad sljedeći put odete u Beograd, obavezno posjetite Branč. I interijer i hrana izgledaju fenomenalno

FOTO: Relja Ivanić

Beograd je dobio još jedno neopisivo šarmantno mjesto koje želimo posjetiti što prije

Nakon što se na Gornjem Dorćolu otvorila Nova Iskra Workspace, odnosno kompleks suvremenih ureda koje iznajmljuje više različitih tvrtki, pratilo ju je i otvorenje Branča, zamišljenog kao mjesta na koje će zaposleni odlaziti na ručak, kavu ili sastanak. No, nakon niza odličnih reakcija, Branč postaje otvoren i za javnost.

Relja Ivanić

“Originalnu su iz naše kuhinje svakog dana stizale tri različite opcije za doručak – kajgane, poširana jaja, zobene kaše, kroasani, uvijek uz mogućnost uživanja u šalici kvalitetnog čaja ili craft kave, ali i bogatom izboru zdravih, cijeđenih sokova. Ručak je također podrazumijevao mogućnost izbora između svakodnevno različita tri jela, od kojih je jedno uvijek vegetarijansko, a ponuda je bila šarolika, zdravo balansirane obrok salate, sarmice od zelja, falafel, ramsteak, burger, riba, pašte.

A za sve one koji se nađu u Branču prije ili poslije vremena kada služimo ručak, potrudili smo se da ni u kojem slučaju ne ostanu razočarani i omogućili ponudu hrane koja se može pojesti s nogu; različiti sendviči, veganski kolači, ali i oni klasičniji, obrok salate”, kreće nam pojašnjavati koncept ponude Milica Perišić iz marketinga Nove Iskre.

Dinamična atmosfera i brza usluga

Relja Ivanić

Trenutno, uslijed novonastale situacije, Branč nudi tjednu ponudu obroka, koja se sastoji od desetak različitih jela, salata i juha, prilagođenih opcijama za ručak, uz mogućnost dostave na adresu. Htjeli su, pojašnjava Perišić, da i sada nude zdrave opcije obroka za sve koji ih žele, a nije im do svakodnevnog kuhanja.

Relja Ivanić

Atmosfera u restoranu je, inače, priča nam dinamična, usluga brza, a prostor koncipiran tako da se možete zadržati onoliko koliko vama odgovara . “Branč je zamišljen kao idealno mesto kada nemate previše vremena za ručak, a i dalje želite jesti vrhunsku hranu”, zaključuje. Za spomenutu atmosferu svakako je zaslužan i dizajn interijera, iza kojeg stoji studio OBE, Jasne Kavran i Ksenije Pantović. Upravo zahvaljujući tom ženskom duu prostor odiše pastelnim tonovima, uz sjajno kombiniranje losos ružičastih, crvenih i svijetlo zelenih nijansi s betonom i terrazzo podom i zidovima.

Burger, falafel, ramsteak ili domaća jela

Relja Ivanić

“Htjeli smo da prostor bude maksimalno ugodan za boravak, ali uz mogućnost da se poigramo bojama i oblicima, te smo se tako odlučili za zaobljene rubove stolova, kružnu rasvjetu na plafonskom svodu od cigle, koji datira s kraja 19. ili početka 20. stoljeća, kada je izvorno zdanje i podignuto. Jedna od značajnih zanimljivosti u samom prostoru je stari bunar, koji datira još iz rimskog perioda i koji smo uspjeli uklopiti u naš interijer”, priča Perišić.

Dejan Beoković

Na kraju, pohvalila se i svim pozitivnim komentarima koje redovito primaju od svojih gostiju. “Ono što je nama najznačajnije i zbog čega vjerujemo u ovo što radimo, jesu zaista predivni i iskreni komentari gostiju, prvo iz naše zajednice, a onda i svih onih koji saznaju za Branč na društvenim mrežama, preporukom ili jednostavno šetnjom po Dorćolu”, kaže i kreće nabrajati neke od favorita menija. Tu je burger u brioche pecivu s pancetom i cheddar sirom, falafel s humusom od cikle i blanširanim špinatom, ramsteak s pireom od celera, a gosti mahom hvale i tzv. domaća, kuhana jela, poput sarmica i punjenih paprika. Nakon svega ovog, dileme nema, Branč ćemo posjetiti prvom mogućom prilikom.

Dejan Beoković
Dejan Beoković
Dejan Beoković
Dejan Beoković