SMS INTERVJU

Saznale smo zašto je Jure Radnić obojio kosu u plavo te sve o njegovoj ulozi i suradnji sa Senkom Bulić

U ovotjednom izdanju SMS intervjua ugostile smo glumca Juru Radnića

Jure Radnić je talentirani mladi glumac, član ansambla kazališta Trešnja, asistent na Akademiji dramske umjetnosti, ove godine je prvi put kreativno vodio Hvarsko ljeto, a trenutno radi i s kazalištem Senke Bulić. Sa Senkom Jure priprema novu predstavu Kurlani za koju je promijenio imidž, obojio je kosu, obrve i bradu iz prirodne smeđe u plavu.

Premijera Kurlana je 03.12. u Tvornici kulture, a ususret njoj i premijeri Orašara koja će u kazalištu Trešnja biti još i prije, 30.11., malo smo se dopisivale s Jurom o novom imidžu i gustom rasporedu.

Bok Jure, gdje si? Što radiš trenutno?

Bok Nina, na Akademiji sam. Baš sam završio sat scenskog pokret sa studentima 3. godine glume.

Kako ćeš provesti današnji dan, što imaš u planu?

Sad imam termin kod zubarice, a onda u 12 jurim na probu Orašara u kazalište Trešnja, tamo sam do 16 sati pa u 18 sati na sceni Travno imam probu za predstavu Kurlani kazališta Hotel Bulić. Premijera Orašara je 30.11. u Trešnji, a Kurlana 03.12. u Tvornici Kulture.

Kazalište Trešnja, Hvarsko ljeto, Hotel Bulić, predavanja na ADU. Čovječe, kako ti to sve stižeš?

A joj… ne znam! Morat ću se nekad naći sa samim sobom da si postavim to pitanje, ali sada nemam vremena za to!

Što nosiš danas? Osim nove frizure koju si napravio zbog uloge. O čemu se točno radi?

Jako je zahladilo! Nosim slojevito! Kapa, parka, traperice, hudica i pun ruksak radne odjeće. Nova boja kose i brade super se uklapa u zimski look. Da, transformacija je zbog uloge… Prvenstveno zbog uloge Bikana Biloglavca u autorskom projektu prema motivima Trilogije o Kurlanima Mirka Možića u režiji Senke Bulić a i dvorskom astrologu i anđelu iz Orašara također dobro pristaje!

Kad se vraćaš na Hvar? Imaš li već planove za iduće ljeto?

Još mi nije poznato hoćemo li biti angažirani kao umjetničko vodstvo 58. festivala, no svakako imam planove i projekte za sljedeće ljeto u Hvaru. 25 godina Dramskog studija mladih Hvar obljetnica je koju svakako treba obilježiti.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba